29/09/2016
עיריית כפר סבא בשיתוף מפעל המים השיקו פורטל מפות נושאיות

מעתה יוכלו התושבים לקבל מידע ישיר נגיש וידידותי בתחומי תרבות, לייף סטייל ספורט חינוך ועוד

עיריית כפר סבא בשיתוף  מפעל המים כפר סבא, השיקה פורטל מפות חדש לשירות תושבי העיר. מדובר במערכת מפות נושאיות  במסגרתם יוכלו התושבים לקבל מידע עדכני מהיר וזמין אודות נושאים המעניינים אותם כגון: חינוך, גני ילדים, איתור מכלי מחזור, איתור מתקני כושר ועוד.

כתובת הפורטל:  http://kfar-saba.maps.arcgis.com

ייחודיות הפורטל הינו שלכל נושא מוגדרת מפה ייחודית עם כלים שמיוחדים לאותו נושא שבו המפה עוסקת כך לדוגמא: מפת "גני משחק" שמכילה מפת רקע של העיר ויש בה שכבה אחת  של גני משחק בלבד,  המפוזרים בעיר ויש בה אפשרות לקבל תשובה לשאלה : היכן נמצאים גנים  לילדים מעל גיל 4? איזה מצע בלימה יש בגן המשחקים הזה ? איזה מתקני משחק יש בגן? איזה גני משחק יש בקרבת מגוריי?  או בקרבת המקום שבו אני כרגע? ואפשר גם  לראות תיק תמונות של מתקני המשחק בגן. בנוסף, קיימת גם מפה של "מתקני המחזור בעיר" וניתן גם לאתר בסביבת המגורים היכן ישנו מחזור של זכוכית בעיר?  מחזור של מוצרי אלקטרוניקה? כמו כן, קיימות עוד מפות נושפות המחולקות לפי נושאים, כמו ימי פינוי גזם, פינוי אשפה "המסלול הבטוח" איתור מקלטים ועוד.

הפורטל עובד באמצעות טכנולוגיית הGIS המתקדמת אשר מאפשרת מסירת מידע על בסיס גיאוגרפי וביצוע ניתוחים ושאילתות שונים.

מזה כ- 20 שנה משמש אתר המידע הגיאוגרפי הוותיק יותר, את הציבור המתכננים,  האדריכלים, שמאים,  ואת הציבור בכלל במתן אינפורמציה על גבי מפות באתר,  בכתובת הוותיקה http://www.ks-water.co.il/gis.

בנוסף, המפות שבפורטל המפות הנושאיות ניתנות לצפייה גם ממכשירים סלולריים וטאבלטים המחוברים לאינטרנט, אך הדבר פחות נוח ממסך המחשב.
חשוב להדגיש כי בימים אלו פועלים על הוספת מפות נוספות לשימוש ולרווחת הציבור.

עירית כפר סבא הינה חלוצה בהעמדת מידע אלקטרוני לרשות הציבור על גבי האינטרנט.

כבר בשנת 1997, הנגישה עיריית כפר סבא שהייתה בעת זו כחלוצה בראש המחנה, מידע מלא על זכויות בניה ויעודי קרקע של העיר כולה,  ועוד מידע נוסף, על גבי מערכת מידע גיאוגרפית  GIS – Geographic Information Systems .

שירות זה זיכה את העירייה בפרס ראשון בשנת 1998 מאוניברסיטת תל  אביב, המכון למערכות מידע ניהוליות , עבור תרומה לפיתוח מערכות המידע בישראל.

יהודה בן חמו, ראש העיר כפר סבא: "אני בטוח שתושבי העיר יפיקו את מלוא ההנאה והתועלת מאתר המפות הנושאיות החדש כמו גם מהוותיק יותר. בפורטל זה תוכלו למצוא מידע רב ולפי נושאים לנוחיותכם באמצעות טכנולוגיה חדישה לרווחתכם.

לוח מרקט כפר-סבא