תלמידי מגמת הרפואה בתיכון רבין פתחו את שנה"ל בבית חולים מאיר כפר סבא

תלמידי מגמת הרפואה בתיכון רבין פתחו את שנה"ל בבית חולים מאיר כפר סבא

9/10/2016
תלמידי מגמת הרפואה בתיכון רבין פתחו את שנה"ל בבית חולים מאיר כפר סבא (הגדל תמונה)

מדובר בערב מרגש שהתקיים בשיתוף הורי התלמידים במסגרתו נחשפה תכנית הלימוד השנתית

תלמידי מגמת הרפואה בתיכון רבין כפר סבא, פתחו את שנת הלימודים בבית חולים "מאיר" כ"ס בערב מרגש וחווייתי. בערב זה נחשפה תכנית הלימודים העשירה ע"י דר' גלית שרם, מורת המגמה, וכן הוצגו הפעילויות המשותפות למגמה עם בית החולים "מאיר" ועם המרפאות הקהילתיות של קופ"ח כללית. פרופ' דני נמט, סגן מנהלת בית החולים ומנהל המחלקה לרפואת ספורט הרצה בפני התלמידים והוריהם, על הקשר ההדוק, שבין פעילות גופנית ותזונה נכונה, כשהוא מתבסס על כתבי הרמב"ם.

בסיום הערב, קבלו תלמידי המגמה מצוות בית החולים "מאיר", שי – חליפות חדר ניתוח אותם לבשו אותן ועלו לבמה לצילום קבוצתי. הערב התקיים בשיתוף הורי התלמידים שזכו לטעימה ממה שחוויות הלמידה בצפויות לתלמידים בשנת הלימודים הקרבה.  מגמת הרפואה בתיכון ע"ש רבין, מיועדת לתלמידים המגלים עניין במקצועות הבריאות והרפואה.

מגמת הרפואה של תיכון ע"ש רבין, החלה בשנה שעברה ובארץ קיימים רק במספר בתי ספר מועטים המלמדים מקצוע זה . במסגרת הלימודים התלמידים לומדים אנטומיה, פיזיולוגיה ופתולוגיה וכן מושגי יסודי של מערכות נבחרות בגוף האדם, מושגי יסוד ברופאה ויוצאים לסיורים בבתי חולים ומקבלים הרצאות ממומחים בתחומים שונים הן בבית הספר ובן בסיורים במוכנים יעודים. השנה מתוכננים התלמידים לצאת למפגשים עם הקהילה במסגרתם ישולבו התלמידים בקופח' כללית ויתנסו במחלקות השונות  ככוח עזר לצוותים המקצועיים.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "אני גאה מאוד בתלמידי מגמת הרפואה של תיכון ע"ש "רבין" בעיר. מדובר במגמה שמאפשרת לתלמידים לפתח את חלומם כבר בשלב המוקדם של לימודי התיכון.  חשיפת התלמידים לתכנים שיועברו בשיעורים תסייע להם לקבל הצצה נדירה למקצוע הרפואה. שיתוף הפעולה המבורך עם בית החולים מאיר הינו טבעי בעיני, שכן, בין הרשות לבית החולים קשר חם ועמוק שמשרת נאמנה את כל ערי ויישובי המחוז".

ד"ר גלית שרם מנהלת מגמת הרפואה ברבין: המטרה מרכזית העומדת לנגד עיני במסלול זה הינה יצירת שגריר בריאות בקהילה, בחוג המשפחה ובחרים הקרובים וכן לספק הצצה לתלמידים הצעירים לעולם המעניין והמרתק של הרופאה בכלל ויצירת מוטיבציה והנעה ללמידה".

רותי לזר מנהלת בית הספר, "אני גאה להוביל במשך 17 שנים בית ספר שיש לו גוון ואמירה ערכית.  אני מאוד גאה בתלמידים ששואפים למצוינות ומסתקרנים ממקצוע מופלא כמו רפואה. אין לי ספק ששיתוף הפעולה עם בית החולים מאיר, יהיה שיתוף פעולה ערכי ומעצים עבור התלמידים הצעירים שצמאים לשאוב ידע" .

לוח מרקט כפר-סבא