כבוד גדול: בית הספר הירוק בשכונת 60 ב', מככב באתר האינטרנט העולמי לאדריכלות ועיצוב

26/10/2016
כבוד גדול: בית הספר הירוק בשכונת  60 ב', מככב באתר האינטרנט העולמי לאדריכלות ועיצוב (הגדל תמונה)

ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו אמר בהתרגשות כי: "אני שמח מאוד שתלמידי העיר זוכים ללמוד בסביבה נעימה ומיטבית. ההכרה האדריכלית ברמה הבינלאומית לה זוכה בית הספר, היא הרווח של התלמידים והצוות החינוכי ואני מאוד שמח וגאה על כך".

אתר האדריכלות הנחשב במדריד, "ארך דיילי (arch daily)", פרסם בשבוע האחרון כתבה מחמיאה אודות עיצובו ותכנונו של בית הספר הירוק החדש בשכונת 60 ב' החדש. מדובר בכבוד גדול שכן מדובר באתר אדריכלות מהמובילים והנחשבים בעולם.

האתר מציין לשבח את עיצובו האדריכלי המיוחד של בית הספר כחממה מיטבית לתלמידים הלומדים בו. באתר נכתב כי; "האווירה ההרמונית של בית הספר והעיצוב הופכים אותו לאטרקטיבי עבור המשתמשים הצעירים שנהנים מאזור משחקים מוגן שמח ומוצל". את בית הספר תכנן משרד האדריכלים רגבים+ אשר היה אמון על תכנון כלל המתחם ובניית אולם הספורט.

בית הספר הירוק בשכונת 60 ב' הינו בית ספר יסודי שנבנה במהלך שנת 2016 ותכונן על פי פרוגרמת משרד החינוך כך שיוכל להכיל 18 כיתות לימוד. בנוסף קיימות כיתות ספח ופאטיואים אשר משמשים ככיתות לימוד חיצוניות כיאה ללמידה מקיימת.

בנוסף, בית הספר תוכנן בגישה הוליסטית על פי עקרונות הבניה הירוקה שמאפשרים סביבת לימודית נעימה ומיטבית, מוארת ומוצלת לתלמידים. המתחם מכיל אולם ספורט תקני; שני מגרשי כדורגל/ כדורסל מקוריים, אזורי משחק וגינון לרווחת התלמידים ותשובי השכונה. אולם הספורט תוכנן אף הוא בגישה חדשנית וכולל חומרי גמר ייחודיים כולל תאורה ייחודית המוטבעות בקירות החיצונים של המבנה שמשוות למבנה מראה חדשני ומזמין.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא אמר: "אני שמח מאוד שתלמידי העיר זוכים ללמוד בסביבה נעימה ומיטבית. ההכרה האדריכלית ברמה הבינלאומית לה זוכה בית הספר, היא הרווח של התלמידים והצוות החינוכי ואני מאוד שמח וגאה על כך. זו העת להודות למהנדסת העיר ענת צ'רבינסקי ולערן רגב ממשרד האדריכלות על החזון והבאתו לכדי מימוש".

מיכל עזרה מנהלת בית הספר: "זו גאווה גדולה עבורי שבית הספר אותו אני מנהלת מככב  במגזין אינטרנטי עולמי. אני מאוד שמחה שלתלמידים שלי מתאפשרת למידה חווייתית מקיימת בסביבת לימוד מיטבית אשר מהווים ערובה להצלחתם".

ערן הבעלים והאדריכל הראשי של הפרויקט: " זו זכות גדולה שנפלה בחלקי לקבל הכרה על עבודתי במגזין אינטרנטי מהמובילים בעולם. היה לי הכבוד והזכות לתכנן את בית הספר עבור עיריית כפר סבא, אני מודה על הגיבוי חופש הפעולה והביטוי מטעם ברשות המקומית ומחלקת ההנדסה בהובלת ראש העיר שרואה את סביבת הלימוד כאלמנט משמעותי וחשוב לחינוך תלמידי כפר סבא".