לראשונה בכפר סבא: תזמורת קאמרית בהיכל התרבות

לראשונה בכפר סבא: תזמורת קאמרית בהיכל התרבות

31/10/2016
הגדל תמונה

• התזמורת הקאמרית כפר סבא 'סולני ישראל', נוסדה ביוזמתו של ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו, במטרה להקים גוף מוסיקלי מקצועי בעיר שמורכב ממיטב הנגנים בניצוחו של ד"ר בנימין יוספוב תושב העיר

• זו הפעם הראשונה שמוקמת בעיר כפר סבא תזמורת קאמרית המורכבת ממיטב הנגנים, בעלי רפרטואר עשיר

את הרעיון להקמת התזמורת, יזם ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו לאחר פניה של תושב העיר, דר' בנימין יוסופוב שאף נבחר לנצח על התזמורת. ליוזמה נרתם גם ד"ר אמיר גבע, חבר המועצה ומחזיק תיק התרבות שפועל בשיתוף לקידום התזמורת במטרה להפוך אותה לגוף ביצוע מקצועי איכותי שיופיע בארץ ובפסטיבלים בחול.

בעונה המנויים הקרובה תפתח התזמורת את סדרת הקונצרטים הקלאסיים בניצוחו של בנימין יוסופוב, מנצח בינלאומי, מלחין פסנתרן זוכה פרס ראש הממשלה, פעמיים בפרס אקו"ם וכן בפרס איגוד המלחינים הישראלים, בפרס לנדאו ובפרס אנגל.   יצירותיו הופיעו בפסטיבלים רבים ויוקרתיים ביותר ברחבי העולם, ובוצעו בין היתר בידי התזמורות הפילהרמוניות של לונדון, מינכן, איסלנד, אמסטרדם, לוצרן, בלגרד ורבות אחרות.

רשימת האולמות בהם הוא הופיע כוללת את הפילהרמונית של ברלין, קולן, מינכן, Salle Pleyel  בפריס, Concertgebouw באמסטרדם, Royal Festival Hall  בלונדון, KKL Lucerne ועוד רבים אחרים. כמלחין וכמנצח, שפתו המוסיקלית עשירה בהשפעות סגנוניות אתניות ממזרח וממערב – דבר המתבטא בין היתר בשימוש בכלים אקזוטיים, כמו גם בחיקוי קולותיהם בכלי התזמורת הסימפונית.

"הקונצ'רטו לוויולה הטוב ביותר שנכתב אי-פעם", הכריז הכנר מקסים ונגרוב לאחר שביצע את היצירה שכתב עבורו יוסופוב – יצירה שחייבה אותו לא רק לנגן על הוויולה, אלא אף לאלתר על כינור חשמלי ולרקוד טנגו – ואילו הצ'לן מישה מאיסקי, שניגן יצירה של יוסופוב בבכורה עולמית עם התזמורת הסימפונית לוצרן, הכריז כי "אני מאמין בכנות כי על המוסיקה לגעת בלבם של האנשים, והמוסיקה של בנימין יוסופוב נוגעת בלבי ללא ספק".

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: הקמתה של התזמורת הקאמרית היא התממשות החזון העירוני אשר שם לנגד עיניו להוביל את תחום התרבות והאמנות בעיר. אני מודה לכל העוסקים במלאכה, למנצח התזמורת בנימין יוספוב על פנייתו לראשונה אלי, לד"ר אמיר גבע חבר המועצה ומחזיק תיק התרבות על שיתוף הפעולה לקידום התזמורת בתפוצות, למנהל אגף תרבות יאיר משיח ולכל צוות האגף. אני בטוח שתושבי כפר סבא ייהנו מצלילים קסומים והכי קרוב לבית".

אמיר גבע חבר מועצה ומחזיק תיק התרבות: "אני רואה בהקמת התזמורת הגשמה של חזון תרבותי עירוני חשוב. בקרוב נודיע גם על הקמת הנהלה ציבורית מכובדת לתזמורת כדי לגבות את פעילותה בארץ ובעולם ולהפוך את הרעיון מחלום למציאות".

תזמורת קאמרית כפר-סבא "סולני ישראל":
קונצרט קלאסי מס' 1
מנהל מוסיקלי ומנצח: ד"ר בנימין יוסופוב
הסולן בפסנתר: עידו בר-שי (צרפת/ישראל)
מנצח: בנימין יוסופוב
בתכנית:
מנדלסון- אלגרו רה מינור אופוס 7. (5 דקות)
שופן- קונצ'רטו מס' 1 לפסנתר במי-מינור אופוס 11 (40 דקות)
צ'ייקובסקי- סרנדה לתזמורת מיתרים אופוס 48 (31 דקות)
זמן: יום רביעי, 23.11.16 בשעה 20:30

לוח מרקט כפר-סבא