ארגון צוות כפר סבא ציין 30 שנים להיווסדו

ארגון צוות כפר סבא ציין 30 שנים להיווסדו

31/10/2016
הגדל תמונה

ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו, בירך את חברי הארגון ואמר בהתרגשות: "חברי הארגון הם מאבני היסוד של הארץ, 30 שנות פועלו של הארגון מעיד על איתנו ואיכות החברים הפועלים ברגישות תושייה ונחישות במערך השמירה על הארץ. בערב זה אי אפשר שלא להזכיר את נפתול, אדם יקר, שלצערנו אינו אתנו עוד. נפתול היה איש שהפך את ההתנדבות לשליחות ולדרך חיים ושלאורה אנו צועדים ומתנהלים. נפתול פעל רבות לשילוב חברי צוות בהיערכות למצבי חירום ברשות ובהתנדבות אנו אסירי תודה לו על כך".

חברי ארגון "צוות" קיימו בשבוע שחלף, אירוע חגיגי לציון 30 שנות פעילות של סניף כפר סבא. האירוע המרגש התקיים באודיטוריום ספיר במעמד ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו, צביקה צרפתי-מ"מ וסגן ראש העיר, טובה גלר-יקירת העיר, ד"ר ברוך לוי-נשיא "צוות", מוטי בר דגן-יו"ר "צוות", דן נדיב-מנכ"ל "צוות", עודד ארז-יו"ר מחוז השרון וכן למעלה מ 300 חברים, אורחים ונכבדים רבים נוספים.  הערב נפתח בשירת התקווה וביזכור לזכר חברי הסניף, אשר הלכו לעולמם מאז נוסף סניף כפ"ס.

בדברי ברכתו סקר יו"ר הסניף, אלי הקר, את העשייה רבת השנים ורבת הכיוונים המאפיינת את הסניף, הודה לחברי ההנהלה, המכהנים בהתנדבות ופרש את יעדי הסניף לשנים הקרובות. יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא הוסיף וציין כי: "חברי הארגון הם מאבני היסוד של הארץ, 30 שנות פועלו של הארגון מעיד על אתנו ואיכות החברים הפועלים בו ברגישות תושייה ונחישות במערך השמירה על הארץ. בערב זה אי אפשר שלא להזכיר את נפתול, אדם יקר, שלצערנו אינו אתנו עוד. נפתול היה איש שהפך את ההתנדבות לשליחות ולדרך חיים ושלאורה אנו צועדים ומתנהלים. נפתול פעל רבות לשילוב חברי צוות בהיערכות למצבי חירום ברשות ובהתנדבות אנו אסירי תודה לו על כך. סניף, צוות כפ"ס הינו סניף חזק, בעל השפעה מרובה ומהווה נדבך חשוב במערך הקמת המדינה והשמירה עליה". ראש העיר הוסיף ציין גם את חלקם החשוב של חברי הסניף בחיי הקהילה הכפר סבאית והוסיף "אני באופן אישי מחויב לסייע בפעילותכם ככל האפשר במשאבים, הקצאת מקומות פעילות וערבי הוקרת מתנדבים".

כל המברכים העלו על נס את העשייה הייחודית של סניף כפר סבא, את הרוח המפעמת בקרב חבריו ואת "גאוות היחידה" המאפיינת אותם. עוד ציינו את סניף כפר סבא כמודל ארצי  לקשרים ולשיתופי הפעולה עם הרשות, מאז הקמתו ועד היום. כמו כן, במהלך הערב, הוקראה מקאמה והוקרנו סרטונים המתארים את דרכו של הסניף, מאז ההחלטה על הקמתו ועד לימים אלה. כאות תודה על שיתופי הפעולה עם סניף "צוות" בכפר סבא, וכהוקרה לתרומה לחברים בו, הוענקו מגני הוקרה לראשי הרשויות: יהודה בן חמו, ראש עיריית כפר סבא, שלמה קטן-יו"ר מועצת אלפי מנשה, שימי אליאל-יו"ר מועצת כוכב יאיר-צור יגאל, במעמד מרגש במיוחד הוענקו מגני הוקרה גם לשבעה יושבי ראש הסניף למין הקמתו כאות תודה על פועלם. ליוותה את הערב מקהלת הנוער הייצוגית של עירית כפר סבא "גלריה 29".

"צוות" ארגון גמלאי צה"ל, מונה כיום כ 38,000 חברים, ופועל ב 42 סניפים ברחבי הארץ. סניף כפר סבא, הכולל את אלפי מנשה, כוכב יאיר-צור יגאל ויישובים נוספים במרחב, כולל למעלה מ-1300 חברים. סניף כפר סבא מאופיין בעשייה קהילתית ענפה, כ 200 מחבריו מתנדבים בקביעות בארגוני ההתנדבות ופועלים בתחומי החינוך (פו"ש, ידיד לחינוך, בשביל הארץ ועוד), הבריאות (האגודה למלחמה בסרטן, מגן דוד אדום, אילן), נוער וקהילה (איסוף עדויות ביד ושם, מלוא הטנא, קידום נוער מהקהילה האתיופית, האגודה למען החייל), בטחון ובטיחות (יחידת החירום העירונית, כוח נפתול, המשמר האזרחי) ועוד.

תרומת חברי הארגון לקהילה זיכתה יותר מעשרה חברי הסניף ב"פרס גלר" היוקרתי ובשנה החולפת הוענק לסניף מגן ראש העיר לקבוצה מתנדבת. במקביל לפעילות למען הקהילה, פועל הסניף לרווחת חבריו בתחום מיצוי זכויות גמלאי צה"ל, סיוע לפרט, חוג חברתי לאלמנות חברי הסניף, פעילויות לניצול שעות הפנאי, ידע והעשרה. סיום הערב בהופעת האמן מתי סרי ותזמורתו במופע "יוסי בנאי – בשיר ובסיפור".

בתמונה מימין לשמאל: מוטי בר דגן, שלמה קטן, יהודה בן חמו, שימי אליאל, עודד ארז ואלי הקר.

לוח מרקט כפר-סבא