לראשונה בכפר סבא – קורת גג אחת לכלל מתנדבי העיר

1/11/2016
הגדל תמונה

בית המתנדב נחנך השבוע על ידי ראש העיר כפר סבא ושר הרווחה חיים כץ

שר הרווחה חיים כץ: "התרשמתי  מאוד מהפעילות הענפה בתחום ההתנדבות והעשייה הרחבה. יישר כוח לראש העיר על עשייתו ועל כך שנושא ההתנדבות והעשייה החברתית בראש מעייניו אשריכם"

מטרתו  של בית המתנדב להפוך למרכז התנדבות ולהרחיב את מעגלי ההתנדבות והסיוע לקהילה

עיריית כפר סבא חנכה השבוע לראשונה את "בית המתנדב" במעמד: ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו, שר הרווחה חיים כץ, הגברת טובה גלר המכונה בפי רבים "אם המתנדבים בעיר", מנכ"לית העירייה אושרת גני גונן, ממלא מקום ראש העיר וסגנו צביקה צרפתי, חברי המועצה: מתי פז יו"ר ועדת הרווחה והועדה להנצחת נפגעי פעולות טרור, אורן כהן מחזיק תיק השכונות, ד"ר אמיר גבע מחזיק תיק התרבות, ורויטל לן כהן יו"ר ועדת נגישות לנכים, יושבי ראש ארגוני המתנדבים בעיר לדורותיהם ובני משפחתם, ראשי עמותות וארגוני התנדבות וכן  עשרות מתנדבים בוגרים, צעירים ונוער.

רגע מרגש נרשם כאשר ראש העיר יהודה בן חמו הציג לשר את קיר ההוקרה ל-12 יושבי ראש ארגוני המתנדבים בעיר שכיהנו בתפקידם החל משנת 1987. יושב הראש הראשון היה יצחק שרון ז"ל ובטקס נכחו גם בני משפחתו שממשיכים לקיים את מורשתו החברתית החשובה גם כיום.

בית המתנדב החדש הוקם בעלות של כ - 200 אלף ₪ בשיתוף המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות וארגוני המתנדבים בעיר. הבית, שממוקם  במתחם אונים, שופץ באמצעות החברה הכלכלית והוא עתיד להפוך למרכז לפיתוח התנדבות וקהילה במטרה להרחיב את מעגלי ההתנדבות והסיוע לקהילה. במרכז יתקיימו קורסים והכשרות מקצועיות בתחום ההתנדבות ופיתוח קהילה על ידי מרצים המובילים בתחום; קורסים בניהול ושימור מתנדבים, פיתוח ויזמות חברתית, גיוס משאבים לעמותות ואף יוקם בו מרכז טכנולוגי לפיתוח התנדבות וקהילה.

כפר סבא הינה עיר מתנדבת, בה פועלים למעלה מ- 22 אלף מתנדבים, למעלה מ- 100 ארגונים וישנן עשרות תכניות התנדבות המוצעות לכלל הגילאים בעיר. בנוסף, בעיר פועלים מעל ל-76% בני הנוער מתנדבים, ומתקיימת בה פעילות ענפה של התנדבות בין דורית.  על עשייה ענפה זו, זכתה העיר בשנת 2014 בפרס שר הרווחה "כעיר מתנדבת", ובשנת 2015 זכתה בפרס שר הפנים על אחריות החברתית. בית המתנדב החדש,  יאפשר למתנדבים וארגוני המתנדבים בעיר להמשיך ולפעול למען עוצמתה וחוזקה של הקהילה בעיר.

שר הרווחה חיים כץ: "התרשמתי מאוד מהפעילות הענפה בתחום ההתנדבות והעשייה הרחבה. יישר כוח לראש העיר על עשייתו ועל כך שנושא ההתנדבות והעשייה החברתית בראש מעייניו, אשריכם".

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "פתיחת בית המתנדב היא התגשמות חזון. זה זמן מה שאנו מחפשים אחר אכסדרה ראויה עבור כל ארגוני המתנדבים בעיר. אני שמח המרכז לפיתוח ההתנדבות בעיר יאפשר לנו להמשיך להרחיב ולמקצע את תחום ההתנדבות בעיר, זאת בשיתוף כלל המתנדבים וארגוני המתנדבים הפועלים בתחום מזה שנים. זו הזדמנות להטמיע מתודות נוספות ולהמשיך ולהשפיע על מעגלים נוספים. אני מודה לאופירה מור מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות וליו"ר ארגון המתנדבים ירון גולדמן וכן לכל המתנדבים היקרים שפועלים בעיר".

אופירה מור מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות: "אני שמחה על פתיחת המרכז אשר עתיד לשמש בית לכל המתנדבים בו הם יוכלו להיפגש, להחליף רעיונות ודעות ובעיקר לפעול למען הקהילה הכפר סבאית".

לוח מרקט כפר-סבא