עיריית כפר סבא הקימה להקת פולקלור תימנית

אבגדהוש

עיריית כפר סבא הקימה להקת פולקלור תימנית

7/11/2016
עיריית כפר סבא הקימה להקת פולקלור תימנית (הגדל תמונה)

הלהקה הוקמה בבית לזרוס שבשיכון עלייה ומשתתפים  בה כ 15 רקדנים

עיריית כפר סבא באמצעות המחלקה לנוער וקהילה ומרכז קהילה ונוער לזרוס, הקימו לאחרונה להקת פולקלור תימנית חדשה – 'איילת חן'. הקמת הלהקה הינה פרי יוזמה ברוכה של מנהלת המרכז, אסנת שוויקי. לאחר שתושבים רבים פנו אליה בבקשה לפתוח להקה מסורתית אשר מקדשת את המסורת התימנית. אסנת הרימה את הכפפה והחלה בחיפוש אחר כוראוגרפית מוכשרת שתלמד את הבסיס לריקוד התימני.

איילת חן – הינה להקה תימנית אותנטית כשהחברים בה הם בני העדה התימנית. מאז החלה שוויקי לנהל את המרכז לפני כ 5 שנים היא חלמה להקים להקה מקצועית תימנית אשר תייצג את שכונת עלייה והעיר כפר סבא בכל רחבי הארץ.

הלהקה נפגשת אחת לשבוע בימי שני במשך שעתיים בהדרכתה של אוסנת בריידמן-שרעבי, כוראוגראפית יוצאת יהדות תימן. בריידמן, בוגרת להקת ענבל וזוכת פרס שבזי 3 פעמיים ברציפות. בריידמן שרעבי מנהלת בארץ 2 להקות פולקלור תימני בהצלחה גדולה. הלהקה מיועדת לגילאי 18 ומעלה במטרה לשמר את המסורת והתרבות תימנית, גם לגילאים הצעירים מתוך מחשבה לחיזוק הקשר הבינדורי.

אין עם ואין כמעט קבוצה אתנית שאין להם ריקודים חברתיים עממיים. ריקודים תימניים מורכבים בדרך כלל מצעדים פשוטים המתאימים לכל אחד והשואבים ממורשת היסטורית, מאמונות, מערכים וממסורת של ריקודי חברה מתקופות עבר, ובעיקר מהאזורים הכפריים. בימים עברו היו ריקודים אלה ריקודי פולקלור אותנטיים.  בין המקורות הבולטים בהשפעתם על ריקודי העם הישראליים היו הריקודים והשירים של בני העדה התימנית. כמו רוב ריקודי הפולקלור בעולם, הוא שילוב בין סגנונות המזרח התיכון, אפריקה והמזרח הרחוק, ויש בו גם השפעות של הריקוד הערבי, האפריקני וההודי.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "העיר כפר סבא מגלמת בתוכה קיבוץ גלויות ועושר תרבותי המורכב מפסיפס של אנשים בעלי עבר ומורשת מרשימה. אני שמח מאוד מהקמתה של קבוצת הריקוד ובוטח שנהנה
ממופעים המשלבים מסורת ומודרניות. אני מודה למחלקה לנוער וקהילה ולמנהלת מרכז לזרוס אוסנת שוויק על היוזמה הנפלאה לרווחת התושבים".

מירב הלפמן מנהלת המחלקה לנוער וקהילה: "המחלקה לנוער וקהילה פועלת למען התושבים ומזמינה אתכם לקחת בכלל הפעילויות שלנו במרחב העירוני.  הלהקה התימנית שהוקמה במרכז קהילה ונוער לזרוס, מהווה דוגמא אחת מיני רבות ליוזמות קהילתיות מקומיות. אני מזמינה את התושבים להעלות יוזמות ורעיונות חדשים אשר ישפיעו על חיי הקהילה בעיר".

לוח מרקט כפר-סבא