ראש העיר כפר סבא: הטילו מגבלות וצמצמו את התנועה האווירית בלילות, כך שתושבי העיר יוכלו לישון בלילות רצוף וללא הפרעות

7/11/2016

בעקבות רעש המטוסים מעל העיר כפר סבא קרא ראש העיר, יהודה בן חמו, למנהל רשות התעופה האזרחית: "הטילו מגבלות וצמצמו את התנועה האווירית  בלילות, כך שתושבי העיר  יוכלו לישון בלילות רצוף וללא הפרעות"

יהודה בן חמו, ראש העיר כפר סבא, שיגר ביום א' מכתב בהול למנהל רשות התעופה האזרחית יואל פלדשו, בעקבות רעש המטוסים הנשמע בתכיפות גבוהה מעל העיר והמהווה מטרד לחיי התושבים. עוד במכתבו ציין את פועלו והובלתו של עמירם מילר מחזיק תיק התחבורה וחבר מועצת העיר על פועלו בנושא למען תושבי העיר וביקש כי תינתן התייחסות מיידית לעמירם בנושא.

כזכור, רשות התעופה החלו בעבודות שדרוג בנמל התעופה בן גוריון. בעקבות עבודות אלו נסגרו לתנועה אווירת שני מסלולי המראה ונחיתה ונותר רק מסלול אחד, מסלול 21, ממנו יצאו המראות לכוון דרום ומערב ובו יבוצעו נחיתות מכוון צפון. עבודות אלו צפויות להימשך עד לתאריך 17.11.16.

בפנייתו למנהל הרשות כתב ראש העיר: "למותר לציין, כי אם מצב הטיסות (נחיתות בלבד) שקדם לביצוע העבודות הנ"ל, על מסלול 21, היווה מטרד קשה לתושבי העיר כפר-סבא,  הרי שהמצב הנוכחי בו קיימת תנועה אווירית, על מסלול יחידי, בכל שעות היממה, גם אם הוא זמני, מהווה סיוט ממשי לתושבי העיר".

לאחרונה, בשל עבודות השדרוג בנמל התעופה בן גוריון, התגברו התלונות שהתקבלו בעיריית כפר- סבא בגין מטרדי רעש חזקים. תושבים רבים מלינים כי רעש המטוסים מדיר שינה מעניהם ומהווה פגיעה באיכות החיים שבעיר.
בהקשר זה ביקש ראש העיר ממנהל רשות התעופה: "בנסיבות שנוצרו, ראוי היה להטיל מגבלות על התנועה האווירית,  ולמצער להפסיק את התנועה האווירית  בלילות, כך שניתן יהיה לישון לילה רצוף ללא הפרעות. אבקשכם לשוב ולבחון את ההחלטה, לרבות אפשרות צמצום הנזקים שנגרמים והפסקת הפגיעה הקשה באיכות חייהם של תושבי העיר כפר- סבא".

כזכור, עיריית כפר סבא מנהלת מאבק עיקש במסגרתו, משכה רשות שדות התעופה את עתירתה בדבר אישור נחיתת מטוסים בעלי ארבעה מנועים מצפון לנתב"ג משמעות הדבר היא שאין בשלב זה נחיתות של מטוסים בעלי 4 מנועים מעל העיר (למעט במקרים חריגים). את המאבק הוביל עמירם מילר מחזיק תיק התחבורה וחבר מועצת העיר כנגד רש"ת במטרה למנוע את נחיתת המטוסים מעל העיר.