העיר כפר סבא חתמה על אמנה תרבותית עם העיר התאומה ג'ינאן שבסין

העיר כפר סבא חתמה על אמנה תרבותית עם העיר התאומה ג'ינאן שבסין

8/11/2016
העיר כפר סבא חתמה על אמנה תרבותית עם העיר התאומה ג'ינאן שבסין (הגדל תמונה)

ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו אירח בכירים מהעיר התאומה ג'ינאן שבסין

בביקור השתתפו חברי קונגרס, אנשי חינוך, תרבות ועסקים

מטרת הביקור, קידום שיתופי פעולה כלכליים, מסחריים וחברתיים בין תושבי הערים התאומות

משלחת בכירים מהעיר התאומה של כפר סבא ג'ינאן שבדרום בסין, התארחו השבוע בלשכת ראש העיר יהודה בן חמו וזכו לקבלת פנים רשמית ומכובדת. מטרת הביקור הייתה העמקת הקשרים בין הערים, הרחבת שיתופי פעולה במסגרתה נחתמה גם אמנה תרבותית המתווספת לאמנה בנושא חינוך שכבר נחתמה בין שתי הערים.

ג'ינאן היא עיר הבירה של מחוז שאנדונג, בה מתגוררים כ -8 מיליון תושבים והיא העיר התאומה של כפר-סבא משנת 2009.  על האמנה חתומים מנהל אגף תרבות יאיר משיח ומר לי שוהי מנהל אכיפת החוק של מערך התרבות. בראש המשלחת הסינית עמדו מר שו, סגן מנהל ועדת הקונגרס של העיר ג'ינאן, מר ליו, סגן המזכיר הכללי , מר ג'יאה מנהל הועדה העירונית לתחום תכנון המשפחה, מר לי, מנהל אכיפת החוק בתחום התרבות, מר שי וגב. צ'ין נציגי חברות עסקיות, מר זָנְג, סגן ראש העיר של ג'ינאן, וליהוֹ , סגנית מנהל המשרד לקשרי חוץ בג'ינאן. במפגש נכחה גם מנכ"לית העירייה אושרת גני גונן, מ"מ וסגן ראש העיר צביקה צרפתי, סימה בן שמואל, מנהלת תחום חינוך משלים והעשרה, אחראית ערי תאום, מנהל אגף תרבות ונוער יאיר משיח ומכובדים רבים ונוספים.

במסגרת ביקורם יסיירו המוזמנים במקומות רבים ובניהם; מרכז ספיר, יד לבנים,  מגדל המים, בית חולים בית לוינשטיין, חברת סייברביט ואוניברסיטת ת"א-הפקולטה לרפואה . מייד עם תום חלקו הראשון של הסיור, נהנו המוזמנים מתכנית אמנותית שכללה נגינה סינית של הרכב מהקונסרבטוריון בכניסה למשרדי העירייה ובחדר הישיבות. עם תום התכנית האמנותית התפנו חברי לפגישה עם ד"ר ירון סחר מנהל המחלקה לחבלות מוחיות, ביה"ח השיקומי לוינשטיין  ולאחר מכן ביקרו חברי המשלחת בחברת cyberbit חברה בת של אלביט מערכות העוסקת בתחום הגנת סייבר.

בעשור האחרון, הפכה סין למעצמה כלכלית חובקת עולם והקשר ההולך ומתחזק בין ישראל לסין ברמה הלאומית מתבטא בהיקף השקעות ושיתופי פעולה עסקיים שמתעצם משנה לשנה. כך גם הקשר בין כפר סבא וג'ינאן.

ראש העיר יהודה בן חמו כפר סבא בירך ואמר כי: "אני רואה חשיבות גדולה בקיום וחיזוק הקשר עם העיר התאומה של כפר סבא ג'ינאן שבמחוז סין. מדי שנה אנחנו מוסיפים רשומות ותמונות חדשות לאלבום הידידות בינינו. חתימה על אמנת התרבות מתווספת לאמנת החינוך עליה חתמנו אשתקד ומסמלות את הקשר האמיץ וחשוב בין שתי העיריות".

לוח מרקט כפר-סבא