14/11/2016
עיריית כפר סבא דואגת לעצים העירוניים- גם עצי האורן מקבלים זריקת חיסון

בימים אלה סיימו עובדי אגף איכות הסביבה בעיריית כפר סבא לחסן את כל עצי האורן הפזורים בשטחה נגד טוואי התהלוכה. בעיר כפר סבא מצויים כ- 1200 עצי אורן, שכולם חשופים לעש המסוכן הזה.

תהלוכן האורן הנקרא גם טוואי התהלוכה, הוא סוג של ע"ש, שניזון ממחטי עצי האורן. זחליו של טוואי התהלוכה הינם בעלי שערות צורבות שנושרות בקלות מגוף הזחל ונישאות ברוח. שערות אלו עלולות לגרום לדלקת בעור, בעיניים, פגיעה במערכת הנשימה ובמקרים קיצוניים אף לעיוורון זמני. זריקת החיסון שניתנת לעץ, באמצעות מזרק ממש כמו לבני האדם, אמורה לפתור את בעיית זחלי טוואי התהלוכה ומונעת את המטרד הלא נעים הזה.

לדברי ראש העיר יהודה בן חמו; המבצע לחיסון עצי האורן הוא בהחלט מבצע בעל חשיבות בריאותית לכלל הציבור. פגיעתו של טוואי התהלוכה אינה פגיעה נעימה והוא מהווה מטרד תברואי בכל המקומות בהם ניתן למצוא מקבץ של עצי אורן. אני בהחלט מחזק את ידיהם של עובדי האגף לאיכות הסביבה שעמלים יום ולילה בדאגה לבריאות התושבים.

לדברי ראובן אביסף מנהל מחלקת פינוי אשפה ומחזור: "ישנה חשיבות רבה למבצע חיסון עצי האורן בעיר. פגיעתו של טוואי התהלוכה אינה קלה ולכן חשוב למגר את הנגע בעודו באיבו. חשוב לציין כי במקרה של מגע, יש לשטוף היטב את אזור החשיפה ולהסיר את השערות מהעור או מהעיניים. במקרה של פגיעה יש לפנות לעזרה רפואית".