שמונה גני ילדים ייבנו בשנת 2017 בכפר סבא

אבגדהוש

שמונה גני ילדים ייבנו בשנת 2017 בכפר סבא

30/11/2016

במהלך שנת 2017 צפוייה עיריית כפר סבא, באמצעות החברה הכלכלית, להקים שמונה גני ילדים חדשים.
עלות כוללת של הפרויקט כ- 12 מיליון ₪.

עיריית כפר סבא, באמצעות החברה הכלכלית תקים במהלך שנת 2017 שמונה גנים בשלושה מוקדים שונים בעיר. בשכונת 80 ייבנה מתחם של ארבעה גנים בהשקעה של 6 מיליון ₪ , בשכונה 60 יוקמו שני גנים וברחוב גבורות במרכז העיר יוקמו גם כן 2 גנים כל פרויקט בעלות של 3 מיליון ש"ח. כל גני הילדים ייבנו בליווי יועץ לבנייה ירוקה כנהוג במבני חינוך וציבור בעיר .

גני הילדים צפויים להיפתח עד לחודש ספטמבר 2017. פרויקט רחב זה יצטרך ל-175 גנים הפועלים בעיר ומשרתים את כלל האוכלוסייה בעיר.

ב 12 שנים האחרונות נפתחו 76 גני ילדים חדשים ובסך הכל בכפר סבא 175 גנים מתוכם 114 גני יול"א. בנוסף, בשנה האחרונה נפתחו בעיר שני בתי ספר יסודיים בשכונות הזמר העברי ובשכונת 80, וחטיבת ביניים במתחם אונים. כמו כן, לאחרונה יצא ראש העיר יהודה בן חמו בהודעה לתושבים כי הוא ימשיך מימון סייעת שנייה בכני הטרום טורם חובה וזאת מתוך הבנת נצרכים של הילדים הרכים בגילאי 3,4 אשר לומדים בכיתות של 28,29 ילדים. מדובר בהחלטה לפנים משורת הדין וכרוכה בעלות כספית כוללת של למעלה מ 3 מיליון ₪.

לדברי ראש העיר יהודה בן חמו: " אני שמח על כל גן חדש שנחנך בעיר במיוחד כי הדבר מעיד על התפתחות דמוגרפית לעיר ואו על הגירה חיובית. כך או כך מדובר בנתונים המוכיחים כי כפר סבא הינה עיר שלא מפסיקה לצמוח. אנו משקיעים משאבים רבים בתחום החינוך מתוך ההבנה שההשקעה היום תקצור פירותיה בעתיד. במערכת החינוך הכפר סבאית למעלה מ-23 אלף תלמידים שעתידים להוביל את המדינה שלנו ביום מין הימים".

ברור לנו כי נתוני הצמיחה בעיר והמגמה של תושבים צעירים שבוחרים לגור בכפר סבא משפיעה על עתידנו ולכן אנו נערכים בהתאם. כחלק  מהמדיניות שלנו לתכנן, לבצע חשיבה ולהיערך באופן מקצועי לשנים הבאות, החלטנו לבצע תחזית דמוגרפית שתאפשר לנו תכנון למתווה פעולה בכל הקשור למענה החינוכי בעיר. על כן בימים אלו אנו עמלים על תכנון בנייתם של 6 גני ילדים חדשים ברחבי העיר לרווחת התושבים"

לדברי אלעד קנדל מנכ"ל החברה הכלכלית: " אנו רואים כי בכל שנה נפתחים, בממוצע, כחמישה גני ילדים.  הדבר מעיד על נתוני צמיחה גבוהים שעתידים להשפיע על התושבים באופן ישיר ולכן אנו  נערכים בהתאם. גני הילדים החדשים נבנים על פי כל התקנים הירוקים בהתאם לשכונה הירוקה לה הם משתייכים. הצפי שהוא נסיים את הבנייה במהלך חודש X  על מנת שנוכל לאכלס את הגנים בילדים החל משנת הלימודים הבאה".

לוח מרקט כפר-סבא