מועצת הנוער העירונית הציגה את פועלה השנתי באירוע חגיגי

מועצת הנוער העירונית הציגה את פועלה השנתי באירוע חגיגי

30/11/2016
מועצת הנוער העירונית הציגה את פועלה השנתי באירוע חגיגי (הגדל תמונה)

אחת לשנה עורכת מועצת הנוער העירונית אירוע חשיפה בפני מועצות התלמידים הבית ספריות בחטיבות ובתיכונים במטרה להציג בפניהם את פועלה ודרכיה של המועצה, לעודד עשייה בית ספרית, מנהיגות חברתית ולבחור נציגות למועצת הנוער העירונית

האירוע התקיים בשבוע שעבר בכנס הנקרא אח"מ – אירוע חיבור מועצות נוער ובהשתתפות  400 בני נוער אשר פעילים במועצות התלמידים בחטיבות ובתיכונים. באירוע המרגש נכחו: ראש העיר יהודה בן חמו, מנהל מחוז מרכז במנהל חברה ונוער רפי דהן, מנהלת אגף חינוך אורלי פורמן, מנהלת המחלקה לנוער וקהילה מירב הלפמן מנהלי החטיבות והתיכונים רכזים חברתיים, חברי מועצת הנוער העירונית וחברי מועצות הלמידים.

בדבריו, פנה ראש העיר יהודה בן חמו לבני הנוער ואמר להם: "השתתפותכם במועצה מאפשרת לבני הנוער להפוך לחברים פעילים ומשמעותיים בחברה ובקהילה, להתנסות בתהליכים דמוקרטיים, להשפיע ולהוביל עשייה למען הדור הבא. מערכות החינוך בעיר, הן הפורמאלית והן זו הבלתי פורמאלית, שמו להן למטרה לטפח מנהיגות צעירה ולבנות עתודה של צעירים ערכיים, מובילים ובעלי חזון שינהיגו את החברה והמדינה בעתיד".

מועצת הנוער העירונית בכפר סבא מונה 128 נציגים מכל הגופים הפורמליים והבלתי פורמליים בעיר,  והינה המועצה הכי גדולה בארץ. המועצה, מבצעת פעילות ענפה למען בני הנוער ותושבי העיר. חברי המועצה מקדמים פרויקטים ברמה העירונית ויוזמים התנדבויות מרובות ושיתופי פעולה עם גופים עירונים נוספים במטרה להטיב את חיי הקהילה.

במעמד האירוע העניק ראש העיר העניק מגן ליו"רית מועצת הנוער היוצאת – נטע גרצנשטיין שהובילה פרויקטים רבים בהצלחה גדולה כשהבולט בהם היה "שבוע הנוער העירוני" ואירועי הקיץ האחרון . לאחר מכן, קידם בברכה את היו"רית הנכנסת, נוי רבני שהתחילה את דרכה במועצת הנוער לפני כחמש שנים. נוי כיהנה כמזכ"לית המועצה וכסגנית היו"ר ובנוסף היא פועלת לקידום המודעות להתמודדות עם פגיעות מיניות בקרב בני הנוער ולצמצום תופעה זו במסגרת תוכנית  "איזה מין קטע".

לאחר חילופי היו"ר, תעודות הוקרה חולקו לעשרה בני נוער שעשייתם ופועלם בלטו לאורך השנה. בתום הטקס יצאו בני הנוער למעגלי שיח בנושא מנהיגות ואחריות ולבסוף שמעו הרצאה מפי שמעון אמסלם – קפטן הפועל תל אביב שנשא הרצאה מרתקת בנושא מנהיגות ואחריות קבוצתית

לדברי מירב הלפמן מנהלת המחלקה לנוער וקהילה: " העיר כפר סבא הניפה את דגל חינוך הילדים ומתוך כך אנו משקיעים ומטפחים את מנהיגות הילדים בעיר. אנו מקדמים יוזמות חברתיות ומשתדלים לטעת את ערכי האחריות, ההדדיות והמעורבות החברתית בקרב בני עירנו. חשוב לנו כי כל בן ובת נוער ירגישו חלק מפרויקט משמעותי, וכך יפתחו תחושה של העצמה אישית ומסוגלות עצמית".

לוח מרקט כפר-סבא