עיריית כפר סבא אירחה את הוועדה הלאומית למגדר ולמיניות

עיריית כפר סבא אירחה את הוועדה הלאומית למגדר ולמיניות

1/12/2016
עיריית כפר סבא אירחה את הוועדה הלאומית למגדר ולמיניות (הגדל תמונה)

הוועדה בחרה בכפר סבא לצורך למידה ושיתוף פעולה

השבוע, אירחה עיריית כפר סבא ושותפיה ממשרד החינוך, את הוועדה הלאומית למגדר ולמיניות. מדובר בוועדה בין משרדית שמטרתה למידה על שיתופי פעולה מקצועיים ומוצלחים, לקידום הנושא המגדרי בחינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי.

מזה ארבע שנים,  מקדמת העיר כפר סבא תכנית עירונית כוללת אשר עוסקת בתפיסות מגדריות, מיניות בריאה, חיזור אלים ופגיעות מיניות. התכנית פועלת בבתי הספר, חטיבות הביניים והתיכונים והורחבה השנה לפיילוט בבתי הספר היסודיים ובגני הילדים. בשנתיים האחרונות, התרחבה גם לחינוך הבלתי פורמאלי, בתנועות הנוער, קבוצות המנהיגות  ומרחבי הנערה במרכזי הנוער והקהילה.

במסגרת המפגש, נחשפו נציגי הוועדה לתהליך בניית התכנית בעיר ולמודל ההטמעה הכולל את מבנה העבודה ואת  יחסי השותפות, התכנים והתכניות. כמו כן הוצג  מיפוי המענים, הצרכים והכוחות בעיר בנושא זה, המדיניות העירונית של שותפות  בהובלת ראש העיר והפרקטיקה בשטח בעבודה מול צוותים חינוכיים, תלמידים והורים.

בביקור השתתפו נציגי כלל השותפות לעשייה: משרד החינוך - פיקוח על הייעוץ והיחידה לשיווין בין המינים, עיריית כפר סבא,  אגף החינוך- כלל המחלקות, השירות הפסיכולוגי החינוכי, תכנית 'עיר ללא אלימות' של המשרד לביטחון פנים והיחידה לקידום הבריאות, יועצת ראש העיר למעמד האישה ומועצת נשים, הרשות למלחמה בסמים ובאלכוהול ומחלקת קליטת עלייה, אגף חברה, רווחה נוער וקהילה - המחלקה לעבודה קהילתית, המחלקה לנוער וקהילה מרכזי הנוער והקהילה, בתי הספר - צוותי חינוך.

הוועדה הייתה תוססת ומעשירה. בסיומה התרשמה הוועדה מיישום השותפות, הקשרים האישיים, המקצועיות והחיבור האישי של כל השותפות לקידום הנושא ולהעלאתו לסדר היום העירוני.

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "אני מודה לוועדה הבינלאומית על שבחרה בכפר סבא כמקום ללמידה משמעותית ומעשיר. אני רואה את נושא המגדר כאחד מהנושאים החשובים לקידום מעמד האישה במיוחד בחודש בו אנו מציינים את חודש המאבק באלימות. זו בהחלט גאווה גדולה לעיר שיודעת להוביל את התחום, בשותפות רחבה, מקצועית וערכית שמהווה מודל לערים אחרות בישראל".

עינב לוק מנהלת תכניות משרד החינוך: "הכבוד ההדדי והמקצועי שיש בינכן מעורר השראה והערכה.  התרשמתי מהאומץ והבחירה המודעת לשים את נושא מיניות ומגדר על אף מורכבותו  על סדר היום הציבורי  בעיר, מתוך אג'נדה עירונית  של שותפות המובלת על ידי ראש העיר ובהשקעת משאבים עירוניים לקידום הנושא".

לוח מרקט כפר-סבא