5/12/2016
עיריית כפר סבא קוראת לתלמידים ולהורים לדווח על איכות שירות האוטובוסים בעיר
עיריית כפר סבא, קוראת לתלמידים ולהוריהם, לדווח באמצעות המדיות העירוניות על שירות התחבורה הציבורית בעיר. המטרה של הפרויקט הינה לקבל אינפורמציה עדכנית ויום יומית מתלמידים והורים על רמת השירות של חברת מטרופולין ברחבי העיר כפר סבא.

המיזם הינו שיתוף פועלה בין אגף החינוך לוועד ההורים בכדי לתת מענה לתלונות התלמידים בנושאים כגון; זמני הגעת האוטובוסים, אי עמידה בלוחות זמנים (בניגוד לאישור הקו על ידי משרד התחבורה), עיכובים ביציאת האוטובוסים מתחנות המוצא, המתנה ארוכה של נוסעים בתחנות האוטובוסים, יחס מזלזל של הנהגים כלפי תלמידים.

מעתה, יכולים כולם לדווח בזמן אמת על רמת השירות בתחבורה הציבורית באמצעות לינק ייעודי:  http://ksaba2017.wixsite.com/mysite, או מאתר המובייל העירוני המפנה לטופס: http://m.kfar-saba.muni.il/.

כזכור, לפני מספר חודשים, שיגר ראש העיר כפר סבא, יהודה בן חמו מכתב למנכ"ל חברת מטרופולין אילן קרני, מפעילת האוטובוסים בעיר בנוגע לטיב השירות לתושבים. את המכתב שיגר ראש העיר לאחר פניות רבות של תושבי העיר ובהם תלונות אודות בעיות שהם חווים מידי יום בעת שימוש בתחבורה הציבורית. כך לדוגמא; תלונות על זמני הגעת האוטובוסים, אי עמידה בלוחות זמנים (בניגוד לאישור הקו על ידי משרד התחבורה), עיכובים ביציאת האוטובוסים מתחנות המוצא,  שיבושים בתזמון הקווים לרבות קווי ההזנה לתחנת הרכבת וכן המתנה ארוכה של נוסעים בתחנות האוטובוסים. בנוסף לכך, התקבלו פניות באשר למתן השירות של הנהגים כלפי ציבור הנוסעים המלינים על יחס מזלזל, פוגעני וחסר סובלנות כלפיהם.

במכתבו ביקש ראש העיר יהודה בן חמו ממנכ"ל מטרופולין אילן קרני; "אנו מודעים לעומסי התנועה בעיר בשעות מסוימות  במהלך היום  ובעיקר ביציאות מהעיר ובצירים הראשיים בשעות השיא ועל כן, אנו עושים ככל שעל ידינו לקדם תכניות, בין השאר אנו מקצים משאבים רבים במטרה לעודד שימוש בתחבורה הציבורית על חשבון נסיעה ברכב פרטי. לצערי הרב, חוסר במתן שירות הולם, עלול להוביל לתוצאה הפוכה מהמטרה שאותה הצבנו לנגד עניינו, להגביר את השימוש בתחבורה ציבורית". את המכתב סיים ראש העיר בנימה אופטימית וכתב כי: "עם פתיחתה של השנה החדשה, אני מאמין כי יש באפשרותכם לשפר את השירות שמהווה גם ערובה להצלחת חברת מטרופולין בכפר סבא".