תכנית המתמחים לשנת תשע"ז של מרכז צעירים כפר סבא יצאה לדרך

תכנית המתמחים לשנת תשע"ז של מרכז צעירים כפר סבא יצאה לדרך

12/12/2016
הגדל תמונה

תכנית "הדבר הבא" מופעלת על ידי עמותת "אלומה" ומטרתה לשבץ סטודנטים בשנה ב' ו-ג' כמתמחים בארגונים ומוסדות שונים. בדרך זו צוברים הסטודנטים ניסיון תעסוקתי לקראת סיום לימודיהם האקדמיים ועם צאתם לשוק העבודה. בתוכנית 12 מתמחים הלומדים במכללת הבינתחומי ובאוניברסיטת אריאל.

מרכז הצעירים בכפר סבא הוא זה שמעניק לסטודנטים הצעירים את הליווי המקצועי באמצעות סדנאות, הדרכות והנחיית קבוצות על ידי אנשי מקצוע שונים. הפעילות כוללת 8 מפגשים ומטרתה לחבר בין התיאוריה שנלמדת במוסדר האקדמי לבין הפרקטיקה בעולם התעסוקה.
בנוסף לאלו, המתמחים מקבלים ליווי במקומות השיבוץ על ידי רפרנט מוסמך, כך למשל: בתוכנית עיר ללא אלימות, מחלקת כספים באגף הרווחה, יחידת שירות ופניות הציבור, הרשות העירונית למלחמה בסמים ואלכוהול, מחלקת קיימות, תחום פיתוח קריירה במרכז צעירים ועוד.

לדברי יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: " מדובר ביוזמה מבורכת של המרכז לצעירים בכפר סבא. בכל שנה, צעירים רבים מסיימים את דרכם במוסדות האקדמאים ונדרשים לדריכת רגל בעולם התעסוקה. מניסיון אישי אני יודע שהדבר לא תמיד פשוט. תכנית ה"דבר הבא" מאפשרת לבוגרים לקבל הצצה לעולם המקצועי ותוך כדי לקבל עצות, הכוונה וליווי אישי של בעלי ניסיון".

מרכז הצעירים בכפר סבא נותן מענה לצעירים בגילאי 18-35 הנמצאים בצמתי קבלת החלטות בנוגע לעתידם ומשמש כמניע לקידום חיי הפרט והקהילה. המרכז מאפשר את מימוש הפוטנציאל האישי של הצעירים, וניתן למצוא בו מענה לכל הנושאים הבוערים כך לדוגמא, בתחום השכלה מעניק המרכז הכוונה אישית וייעוץ מקצועי בבחירת מסלול לימודים, מתן כלים ומיומנויות לסטודנטים ומלגות, בתחום התעסוקה מעניק המרכז ייעוץ לעולם העבודה, הכוונה לקריירה, מאגר משרות מקיף ועדכני ופרויקט מתמחים, בתחום ההורות הצעירה מקיים המרכז הרצות, קבוצות להדרכת מורים וייעוץ אישי להורים ועוד.

לוח מרקט כפר-סבא