דוברות עיריית כפר סבא זוכה במקום הראשון בתחרות "שיח מקוון בעורף"

דוברות עיריית כפר סבא זוכה במקום הראשון בתחרות "שיח מקוון בעורף"

12/12/2016
צאלה וקסמן גונן (הגדל תמונה)

מוכנות הרשויות המקומיות במדיה המקוונת בחירום חמישה כוכבי הצטיינות לעיריית כפר סבא.

דוברות עיריית כפר סבא צאלה וקסמן גונן זכתה בחמישה כוכבי הצטיינות ב"תחרות שיח העורף המקוון". במסגרת הטקס חולקו תעודות לערים מצטיינות בתחרות "מוכנות לחירום" של פיקוד העורף והמועצה לישראל יפה. הטקס התקיים בראשות מפקד פיקוד העורף, אלוף יואל סטריק, , אורח הכבוד בטקס היה שר הפנים, מר ישראל דרעי.
כחלק מהקשר השוטף של פיקוד העורף עם הרשויות המקומיות וההיערכות לחירום, פיקוד העורף בשיתוף עם המועצה לישראל יפה עורך זו השנה השישית תחרות מקלטים שנתית לרשויות מקומיות. במהלך השנה נערכו ביקורות במקלטים ובמרחבים המוגנים ברשויות לבחינת אחזקתם וכשירותם על פי מגוון קריטריונים. לאחר בחינת כלל המקלטים והמרחבים המוגנים התבצע דירוג שמתוכו נבחרו הזוכים. מטרת התחרות הינה לעודד את אחזקת וכשירות המקלטים והמרחבים המוגנים ברשויות ותחזוקתם השוטפת בעת שגרה כהכנה למצב חירום.
בשונה משנים קודמות, השנה שולבה לראשונה במסגרת התחרות קטגוריית השיח המקוון בעורף, הבוחנת את השימוש של הרשות ברשתות החברתיות בפרט ובאינטרנט בכלל כדי שניתן יהיה לתת לאזרח את המידע לחירום המעודכן והרלוונטי ביותר בדרך הפשוטה והנוחה ביותר.
מפקד פיקוד העורף, אלוף יואל סטריק, ציין בנאומו כי: "המפתח להתנהלות נכונה של רשות בשעת חירום היא בהכנות לחירום. עשייה זו מובילה לעצמאות הרשות בהענקת שירותים לאזרחיה בעת עימות וליכולת תפקודית גבוהה יותר. רשות שתשכיל לעשות זאת, תדע לשמור על הרציפות התפקודית ותגן על חוסנם של תושביה״.

צאלה וקסמן גונן , מ"מ סמנכ"לית שירות ודוברת העירייה: "מוכנות הרשויות המקומיות בתחום המידע לציבור היא אקוטית בשעת חירום. מצאנו יש מקום לעדכן וליצור פלטפורמות מקוונות חדשות לטובת שיח עם האזרח בנושא מוכנות לחירום ובחירום. עצם ההשתתפות בתחרות סייע לנו לשפר את המענה הניתן לתושבים בתחום המידע לציבור בחירום. פיתוח וייעול פלטפורמות העברת המידע לציבור בנושאי חירום העברת מידע מספק, אמין ורלוונטי בהיערכות לחירום ובחירום ביכולתו להציל חיים".

לוח מרקט כפר-סבא