עיריית כפר סבא היא הזוכה במקום הראשון בפרס דגל היופי "בבית הערים הגדולות"

עיריית כפר סבא היא הזוכה במקום הראשון בפרס דגל היופי "בבית הערים הגדולות"

15/12/2016
עיריית כפר סבא היא הזוכה במקום הראשון  בפרס  דגל היופי "בבית הערים הגדולות" (הגדל תמונה)

המועצה לישראל יפה בשיתוף פיקוד העורף הכריזו: עיריית כפר סבא היא הזוכה במקום הראשון בפרס דגל היופי "בבית הערים הגדולות"

וכן בפרס חמישה כוכבי יופי, זו השנה השביעית ברציפות, בתחרות "המקלט והמיגון במרחב האזרחי בישראל יפה".

עיריית כפר סבא זכתה השבוע בפרס דגל היופי ובפרס 5 כוכבי יופי בדירוג כולל בתחרות רשויות בתחום "אחזקת מקלטים ציבוריים בישראל יפה" שיזמו המועצה לישראל יפה ופיקוד העורף. במהלך השנה נבדקו כלל המקלטים בעיר על ידי מהנדסי פיקוד העורף ונמצאו כעומדים בכל התקנים המחמירים.

מטרת התחרות היא לעודד את הרשויות המקומיות להגביר ולשפר את פעילותן בתחום אחזקת המקלטים הציבוריים, תוך הגברת המעורבות והמודעות של הקהילה לחשיבות הנושא.
התחרות כוללת מקלטים ציבוריים, ביניהם גם דו-תכליתיים, שהם מקלטים המשמשים את הקהילה למטרות שונות גם בשגרה. המקלטים המשתתפים נבחנים על פי מספר קריטריונים של מוכנות, חזות ותחזוקה, כולל: חזות פנימית, חזות חיצונית, הימצאות ותקינות מערכות שירותי העזר הנדרשות בחירום, הימצאות ותקינות אמצעי כיבוי ואמצעי תקשורת, נהלי תחזוקה שוטפת, נהלי תגובה בחירום ותיאום ושיתוף פעולה עם פיקוד העורף.

צוות ההערכה ציין בדו"ח, אותו הגיש, כי העירייה מטפלת ברצינות בנושא המקלטים בעיר וכי קיימים נהלים מסודרים לגבי פתיחת המקלטים בשעת חירום והפעלת צוותים בשעת חירום, סיכומים של וועדת מלח העירונית, וכן תרגולים מסודרים אותם ביצעה העירייה במסגרת כוננות אמת וגם במסגרת התרגיל נקודת מפנה 7 של פיקוד העורף.  בנוסף קבע צוות ההערכה כי המקלטים מתוחזקים ברמה טובה ואף ציין כי קיים שיתוף פעולה טוב עם פיקוד העורף וכן פעילות משותפת עם הקהילה באחזקת המקלט.

בעיר כפר סבא קיימים  65  מקלטים ציבוריים, המקלטים נבדקים ע"י הגורמים המקצועיים במסגרת התכנית הרב שנתית הכוללת. כל שנה מושקעים תקציבים רבים, לצורכי תחזוקה ומוכנות המקלטים לחירום.

ראש העיר יהודה בן חמו : " "תחרות המקלט והמיגון במיגון האזרחי בישראל היפה" החלה לפני כעשור ומאז ועד היום העיר כפר סבא מובילה את רשימת הערים הזוכות. כמי שמעמיד את תחום ביטחון התושבים בראש מעייניו אני רואה חשיבות רבה בכל הקשור להיערכות לשעת חירום. מתוך כך, אנו משקיעים משאבים רבים באחזקה, טיפול שוטף וטיפוח של המקלטים. אנו עושים רבות גם בתחום הכשרתם של צוותים מיומנים שיסייעו לנו בעת חירום מתוך האמונה כי התגובה והפעולה של הרשות המקומית בשעות הראשונות של אירוע כלשהו הינה קריטית".

אורי טל, ממונה חירום וביטחון עיריית כ"ס: " אני מבקש להודות למחלקת תחזוקת מבנים באגף הנדסה ותשתיות ומחלקת הנכסים בעיריית כפר סבא על הטיפול המסור ושיתוף הפעולה, בשמירה על רמת הכשירות והמוכנות של המקלטים. עיריית כפר סבא נערכת כל ימות השנה בנושא אחזקת מקלטים ומפעילה צוותים מקצועיים שבודקים את המקלטים ובמידת הצורך מטפלים  בליקויים שונים שמתגלים. הרשות משקיעה תקציב ניכר בכל הקשור למוכנות העירונית לשעת חירום. אני בהחלט גאה בפרס שקיבלנו ומקווה כי נמשיך לפעול במרץ גם במהלך השנה הקרובה".