משלחת שגרירים צעירים מכפר סבא חזרה ממסע הסברה באירלנד

משלחת שגרירים צעירים מכפר סבא חזרה ממסע הסברה באירלנד

26/12/2016
משלחת שגרירים צעירים מכפר סבא חזרה ממסע הסברה באירלנד (הגדל תמונה)

משלחת שגרירים צעירים המורכבת מ-11 תלמידי כיתות י"ב מארבעת התיכונים רבין, כצנלסון, הרצוג וגלילי בעיר כפר סבא חזרה לפני כשבוע ממסע הסברה בין חמישה ימים בבירת אירלנד, דבלין.

המסע בדבלין היה אינטנסיבי וגדוש בפעילויות ומפגשים. חברי המשלחת נפגשו וקיימו "שולחנות עגולים" עם תלמידים יהודים ולא יהודים בני גילם מבתי ספר מצטיינים ונפגשו עם בני נוער מתנועת הנוער היהודית "בני ברית". כמו כן נפגשו עם ראשי הקהילה היהודית, ראשי ארגונים הלא יהודיים התומכים בישראל כגון: ארגון סטודנטים הפועל באוניברסיטאות או ארגון הנקרא "אירים למען ישראל" הנלחמים על דעת הקהל המקומי למען שיפור תדמיתה של מדינת ישראל באירלנד.

ביום השלישי התקבלו חברי המשלחת בשגרירות ישראל באירלנד, ע"י השגריר, זאב בוקר, ושאר צוות השגרירות המורכב מישראלים ומקומיים כאחד. הביקור שהתחיל בקבלת פנים חמה הפך במהרה לפגישת עבודה של השגריר עם השגרירים הצעירים, ויחד הגדירו משימות ומטרות למפגשים עתידיים.

אחד האירועים המרכזיים והחשובים, שאורגן על ידי השגרירות הישראלית ותואם להגעתה של המשלחת, היה ערב ההוקרה השנתי לארגוני התמיכה בישראל, שהתקיים באולם הקהילה היהודית. במסגרת האירוע, ניהלו השגרירים הצעירים שיח בצורת שיחות חופשיות עם הקהל בקבלת הפנים, הציגו מצגת מקיפה באנגלית הכוללת מידע אודות פרויקט השגרירים הצעירים ופועלם למען עיצוב תדמיתה של ישראל בארץ ובעולם. בסיום ההצגה, קיימו שיחות בנושאים מהותיים הקשורים להסברה ישראלית עם המוזמנים.

לדברי יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא: "אני גאה ונרגש מהנוער הייחודי של העיר כפר סבא. מדובר בבני נוער דעתניים, סקרנים, חרוצים ונבונים המשקיעים מזמן ומרצם לטוב החברה ובמונחים של היום מדובר בתופעה יוצאת מין הכלל. עקבתי אחר המשלחת מקרוב ושמחתי לשמוע על הצלחתם הרבה של בני הנוער בתחום ההסברה הישראלית".

במכתב ששלח השגריר לחברי המשלחת בתום הביקור ציין כי: "ללא ספק פעילותכם פה תמכה במאמצינו התמידיים בפן ההסברתי. הפגישה של האוכלוסייה האירית ממגוון מקומות וממגוון גילאים עם בני נוער מוכשרים וייצוגיים היוותה דוגמא חיה לישראל היפה אותה אנו מנסים להציג  פעילותכם עזרה בפתיחת דלתות לאוכלוסיות חדשות וללא ספק תהווה צוהר לשינוי דעת קהל במדינה קשה זו".

עוד הוסיף השגריר: "אנו מקווים כי נוכל להמשיך לשתף עמכם פעולה בעתיד, ולהמשיך ליהנות ולהפיק תועלת מהמיזם המבורך של "שגרירים צעירים". נמליץ בחום לכל שגרירות לארח משלחת כזו, שגם מעניקה ומעשירה את בני הנוער הישראלים אך בעיקר תורמת רבות לפעילות ההסברה של הנציגות ומדינת ישראל".

שגרירים צעירים הינה תכנית הפועלת באקדמיה לנוער של עיריית כפר סבא זו השנה השישית, בהנחיית "המרכז הישראלי למנהיגות צעירה – מבית המרכז הרב תחומי".     לקורס מתקבלים לאחר ראיון קבלה. הקורס אורך כשנתיים ובמסגרתו משתתפים בני הנוער במגוון פעילויות ייחודיות המחזקות תכונות של מנהיגות, יכולת ביטוי, שפת גוף, הליכות ונימוסים ועמידה מול קהל. כמו כן, נלמדים נושאים דיפלומטיים, על מצבה של מדינת ישראל בעולם, על הסכסוך הערבי - פלסטיני ישראלי, נושאים גלובליים ועוד. בשנה זו פועלים בעיצומם קורס שנה א' וקורס שנה ב' ,שני הקורסים מונים שתי קבוצות בכל שנה, בסה"כ כ- 80 משתתפים.

בתום השנתיים, יוצאים בוגרי הקורס למשלחת ייצוגית למדינה ברחבי אירו-אסיה, בדרך כלל לערי הבירה, שמסכמת את לימודיהם בקורס ודורשת את יישום הכלים אשר רכשו ולמדו. המשלחת לדבלין הינה המשלחת השלישית, בארבע השנים האחרונות, היוצאת מכפר סבא.

לוח מרקט כפר-סבא