עיריית כפר סבא נמצאת בעשיריה הפותחת את מדד השקיפות הלאומי לרשויות המקומיות

עיריית כפר סבא נמצאת בעשיריה הפותחת את מדד השקיפות הלאומי לרשויות המקומיות

3/01/2017

העיר כפר סבא ממוקמת במקום ה-6 עם ציון של 89 נקודות

עיריית כפר סבא נמצאת במקום השישי מבין הערים הגדולות בארץ בכל הקשור בשקיפות, כך קובע ממד אותו ערכה עמותת השקיפות הבינלאומית. מבין 76 ערים בישראל העיר כפר סבא הגיעה למקום השישי עם ציון של 89 נק', כ-30 נק' מעל הממוצע הארצי. יש לציין שעיריית כפר סבא היא בין היחידיות בארץ שמשדרות און ליין את ישיבות המועצה בשידור ישיר ורק לאחרונה זכתה העירייה בתחרות עורף מקוון הכולל מפות להתמצאות בחירום. בנוסף, באתר העירייה מפות אינטראקטיביות למציאת מקלטים, מקומות ופינות חמד.

עמותת שקיפות בינלאומית, פועלת לקידום ערכי האתיקה והיושרה בחברה הישראלית ומדד השקיפות בוחן מספר אלמנטים של שקיפות ובין היתר דרכי התקשרות עם העירייה, פרסום דוחות על ידי מבקר הרשות, מידע שהרשות מחויבת לפרסם לפי חוק חופש המידע, פרסום פרוטוקולים של ועדת תמיכות ומענקים וכן גם את השקיפות באופן כללי כמו פרסום קוד אתי, מועדי ישיבות מועצת עיר, פרוטוקולים של ישיבות, פירוט של נושאים תקציביים, ארנונה, מכרזים ועוד.

ראש העיר יהודה בן חמו " אני גאה על כך שהגענו למקום המכובד, המעיד על שיטת ניהול תקינה ועל הקשבה תמידית לרחשי לב הציבור וצרכיו. שקיפות נמדדת בראש ובראשונה במידת הנגישות אל המידע וזמינות המידע לציבור, זו הרמה הבסיסית וההכרחית ביותר ביחסים שבין המערכת השלטונית לבין האזרחים, ואני שמח כי אנו עומדים בכבוד במשימה".

לוח מרקט כפר-סבא