ראש העיר יהודה בן חמו ואוהד מייזליש, מפתח אפליקציית Capester, העניקו תרומה על סך 15,000 ₪ לעמותת נגישות ישראל
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

18/01/2017
הגדל תמונה

יהודה בן חמו ראש העיר כפר סבא נפגש השבוע עם מנכ"ל הסטארט-אפ Capester, אוהד מייזליש ועם יובל וגנר נשיא עמותת נגישות ישראל.

הטכנולוגיה הייחודית של אפליקציית Capester החלה כפיילוט בעיר כפר סבא והיא מאפשרת משלוח סרטוני וידאו אנונימיים המדווחים על תפיסת חניית נכים שלא כדין. הסרטונים אשר קבילים בבית משפט ללא עדות המצלם מהווים הוכחה לביצוע העברה ומאפשרים לכל אדם לדווח בזמן אמת. מייזליש, מנכ"ל הסטרט אפ העניק צ'ק של 15,000 ₪ תרומה לעמותת נגישות ישראל לאחר שהסטארט-אפ הבטיח כי על כל סרטון המתעד עבירת חניית נכים בישראל שיהפוך לדו"ח, חברת Capester תתרום סכום כספי.

כזכור, עיריית כפר סבא השיקה את המיזם החברתי שמטרתו לגרום לאנשים להימנע מחנייה בחניות נכים אם הם לא אוחזים בתו המקנה להם זכות זו. את האפליקציה הייחודית פיתחה חברת Capester , שבחרה לשתף פעולה עם עיריית כפר סבא על מנת לקדם את המיזם הייחודי.  באמצעות האפליקציה יכולים התושבים להעלות סרטונים ותמונות של רכבים שחונים בניגוד לחוק בחניית נכים. הסרטונים עוברים אונליין לרשות החנייה העירונית, שבוחנת כל מקרה לגופו ובהתאם להפעלת שיקול דעת האם ניתן לקנוס את בעל הרכב החונה. חשוב להדגיש כי הסרטון עשוי לשמש ראייה משפטית הקבילה בבית משפט ללא צורך בהזמנת התושב המצלם למתן עדות.
מטרתו של המיזם החדש הינה ליצור התראה ממשית ולשמש כלי נוסף למניעת עברות תנועה כנגד ציבור בעלי המוגבלויות .

יהודה בן חמו ראש העיר, "התופעה של אנשים שחונים שלא כחוק בחניית נכים הנה תופעה חברתית  פסולה, אותה יש לעקור מהשורש. האפליקציה מעניקה לתושבים שוחרי חוק וצדק את האפשרות לצלם את העבריינים אונליין ולהעביר את הצילומים לרשות החנייה. המטרה שלנו היא ליצור גורם הרתעה אפקטיבי ויעיל. העיר כפר סבא מעמידה את תחום הבטיחות בראש מעיינה ופועלת ללא לאות במטרה להבטיח שווין ההזדמנויות לאוכלוסייה עם מוגבלויות בעיר. אני שמח שהאפליקציה הוכיחה את יעילותה ומקווה שבזכותה אנשים יחשבו פעמים לפני שהם גוזלים מקום חנייה מנכים".

לוח מרקט כפר-סבא