חדש בכפר סבא: חממת HUB ראשונה מסוגה לבני נוער וצעירים

חדש בכפר סבא: חממת HUB ראשונה מסוגה לבני נוער וצעירים

18/01/2017
חדש בכפר סבא: חממת HUB ראשונה מסוגה לבני נוער וצעירים (הגדל תמונה)

החממה הינה פרי של שיתוף פעולה בין מנהלת העסקים, המחלקה לנוער וקהילה וחברת "אריקסון פתרונות מדיה"

מרכז הנוער העירוני עבר לאחרונה שיפוץ משמעותי וכעת הפך למרכז בעל תכונות ייחודיות ויעסוק בעיקר בתכני חדשנות ויזמות. אחד החללים במרכז הוכרז השבוע כ- hub (האב) חברתי לנוער וצעירים הראשון מסוגו בארץ. כידוע, האב הוא חלל עבודה משותף המהווה סביבת עבודה ייחודית המעודדת הפרייה הדדית ושיתופי פעולה, דרך היכרות, שיתוף ותמיכה מחברי ההאב והקהילה.

החלל החדש מעניק לבני הנוער ולצעירים הזדמנות לקיים מפגשים עצמאיים  עם יזמים מתחומים שונים, להכיר בעלי תפקידים בעיר, לקיים קבוצות חשיבה, ליזום שיתופי פעולה ולהרים פרויקטים חדשים  שעתידים לקדם הן את הקהילה בה הם חיים, והן את עצמם בהיבט המקצועי והחברתי. בכך, מהווה הhub  חלל של צמיחה במספר מעגלים: אישי, חברתי, קהילתי ומקצועי.

אחד הפרויקטים שיקודמו בהאב  מיועד ליזמים צעירים והינו פרי של שיתוף פעולה בין מנהלת העסקים, המחלקה לנוער וקהילה וחברת "אריקסון פתרונות מדיה", שחברו יחדיו במטרה ליזום תכנית להכשרת בני נוער ויזמים צעירים בתחום הטכנולוגי ולעודד "הנבטה" של רעיונות טכנולוגים והפיכתם לכדי חברות עסקיות. חברת אריקסון מדיה תספק מהידע המקצועי  והמומחיות שלה עבור חניכה של צעירים אשר יהוו בשלב מאוחר יותר מדריכים של בני הנוער ויחנכו אותם מהידע ומהכלים שקיבלו מאנשי החברה.

כל קבוצת יזמות שתתקבל לפרויקט תזכה לליווי, תמיכה של הנהלת אריקסון, לווי של מדריכים, חיבור אל התעשייה ולקוחות בין לאומיים, וקישור אל משקיעים . מדובר בפרויקט שמחזק את הקשר הקהילתי ומעודד התנדבות בקרב בני נוער שכן, תמחור התוכנית מראה כי ישנה השקעה של כ- $10,000 בכל קבוצת יזמים לשלושת החודשים הראשונים. את הסכום הנ"ל, תחזיר קבוצת היזמים בפעילות חברתית למען בני נוער אחרים. הפעילות החברתית תעשה במרכז עצמו ובתחום העיסוק של המיזם והמרכז ליזמות (דוגמת לווי פרויקטים של קבוצות נוער במיזם או הדרכות במרכז).

לדברי ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו: " אני גאה בכך שהעיר כפר סבא הינה העיר הראשונה לחנוך חלל האב ליזמים צעירים, אני עוד יותר גאה בכך שמדובר לא רק בכלי לקידום עצמי, אלא במנוף לפעילות חברתית וקהילתית למען האחר. אני מאמין כי יש לדעת לקבל ויש לדעת לתת, וההוכחה לכך טמונה בבני הנוער והצעירים של עירנו שמובילים בתחום ההתנדבות ומוכיחים מדי יום ביומו את בגרותם ונכונותם לתרום מזמנם וממרצם. אני מאחל לכל חברי קהילת ההאב בהצלחה רבה ואני בטוח כי עוד נשמע עליהם רבות בהמשך".

מרכז הנוער העירוני פועל מטעם המחלקה לנוער וקהילה ומהווה בית לכלל קבוצות המנהיגות בעיר. כיום פועלות במרכז למעלה מ- 20 קבוצות נוער, אשר מהוות מענה בלתי פורמאלי לבני הנוער בשעות אחר הצהריים. התפיסה החינוכית הקיימת בכל התכניות הינה העצמה ויצירת דרך למען צבירת ידע, למידה, קבלת כלים, התנסות משמעותית ועשיה ערכית חברתית. כלל המשתתפים בקבוצות המנהיגות במרכז הנוער מקבלים כלים הנוגעים למנהיגות והובלה וכל קבוצה תורמת ומתנדבת חזרה בקהילה באופנים שונים.