ראש העיר כפר סבא לשר יובל שטייניץ: "עיריית כפר-סבא תתנגד בכל תוקף להקמת תחנה כוח באזור"

29/01/2017

בהמשך לכתבה שפורסמה בעיתון THE MARKER לפיה חברת סימנס, באמצעות קרן הפיננסים של הקונצרןSiemens Venture Capital , מתעתדת להקים בשיתוף קבוצת משקיעים ישראלית תחנת כוח פרטית באזור שיגר ראש העיר כפר סבא יהודה בן חמו מכתב לשר יובל שטייניץ, שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים.

במכתבו כתב: "אני פונה אליך באופן אישי בעקבות כתבה שפורסמה בעיתון THE MARKER לפיה חברת סימנס, באמצעות קרן הפיננסים של הקונצרןSiemens Venture Capital , מתעתדת להקים בשיתוף קבוצת משקיעים ישראלית תחנת כוח פרטית באזור כפר-סבא, בהשקעה משוערת של עד 3 מיליארד שקל.

עוד עולה מהכתבה כי: "לפי הערכות, קבוצת המשקיעים הישראלית איתרה קרקע בשטח של כ-100 דונם בייעוד תעשייה באזור שבין כפר סבא לבין כביש 6. נוכח השטח הגדול, הקבוצה בוחנת הקמת תחנת כוח קונבנציונלית בהספק של 805 מגה ואט".

לאור פרסומים אלו, החלנו לבצע בדיקות על הנושא ונכון להיום לא ידוע לנו על הקמת אתר שכזה בשטחי העיר כפר-סבא ,או באלו הסמוכים לה. עם זאת, חשוב לי להבהיר כי עיריית כפר-סבא תתנגד בכל תוקף להקמת תחנה כוח באזור. לא ניתן לאף גורם להפר את רווחתם ואיכות חייהם של תושבינו.

העיר כפר-סבא מעמידה את תחום הקיימות והשמירה על הסביבה וערכיה בראש סדר העדיפויות העירוני. אנו פועלים רבות במטרה להבטיח סביבה ברת קיימא בכפר-סבא, ולא בכדי אנו העיר עם ההגירה החיובית הגבוהה ביותר בשרון.
כראש עיר, אני רואה את איכות חיי התושבים לנגד עיני. אין בי ספק כי הקמה של תחנת הכוח המדוברת תפגע משמעותית באיכות החיים באזור, דבר אשר יהרוס את כל אשר בנינו בשנים האחרונות.

אני קורא לך להביע את התנגדותך להקמת תחנת הכוח באזור העיר כפר-סבא ולהבטיח את איכות חייהם של תושבי הסביבה. לא ניתן לאף גורם להפר את רווחתם ואיכות חייהם של תושבינו."

לוח מרקט כפר-סבא