מתחת לסלע? לא בהכרח! בעיר כפר סבא צומחות הרקפות דווקא בקירות ברחבי העיר

מתחת לסלע? לא בהכרח! בעיר כפר סבא צומחות הרקפות דווקא בקירות ברחבי העיר

20/02/2017
מתחת לסלע? לא בהכרח! בעיר כפר סבא צומחות הרקפות דווקא בקירות ברחבי העיר (הגדל תמונה)
עיריית כפר סבא באמצעות מתנדבי סיירת הטבע העירוני חנכה השבוע את שביל "משעול הרקפות". לאורכו של השביל נשתלו מאות פקעות של רקפות בקירות ובגדרות וזאת במטרה ליצור משעול של פריחת רקפות שיהווה אטרקציה עירונית. המשעול כולו מבוסס על צמיחה טבעית, ללא התערבות יד אדם, ועל החזרת טבע הבר של פרח הרקפת המיוחד. המשעול, כולל  בתוכו את הרחובות: המייסדים בקטע הסמוך לרחוב הארבל והמדרחוב, רחוב הארבל ורחוב השחר כולו עד לחטיבות והתיכונים.

מטרת הפרויקט הינה הרחבת שטחי החיכוך של תושבי כפר סבא עם הצמחייה הטבעית של ארץ ישראל. הגדלת שטחי הזריעה, נטיעה ושתילה של צמחים מהטבע בתוך העיר, בגניה, בגינותיה, בשמורות ובפארק. לדברי אלה דנון מנהלת מחלקת הקיימות בעיריית כפר סבא:  " מדובר ביוזמה מבורכת של סיירת הטבע העירוני ששמה לעצמה להעשיר את הנוף העירוני בצמחיה טבעית לרווחתם של תושבי העיר. העיר כפר סבא הינה עיר ירוקה ומקיימת ואנו מקדמים בברכה כל פרויקט שמביא לקמת הבמה את הערכים החשובים הללו".

סיירת טבע עירוני הינה יוזמה של מחלקת קיימות בשיתוף עם היחידה האזורית לאיכות הסביבה והיא נוסדה בעקבות קיום סקר טבע עירוני שהתקיים ב-2013 ממנו עלה כי תושבים רבים מעוניינים להשתלב בעשייה לקדום הטבע שבעיר. כך, התפקדו מתנדבים רבים הרואים חשיבות עליונה בשמירה על הסביבה וערכיה. מתנדבים אלו מפעילים פרויקטים משמעותיים והם תורמים רבות לעתיד הטבע העירוני. חברי הסיירת קיבלו הכשרה מקצועית בתחום טבע, אקולוגיה, עירוניות, מגוון מינים על ידי צוות מחלקת קיימות, היחידה האזורית ומוחים נוספים.