27/02/2017
תחרות פנינה זלצמן ה- 6 לפסנתרנים צעירים יוצאת לדרך

התחרות היוקרתית ע"ש הפסנתרנית פנינה זלצמן ז"ל נוסדה בשנת 2006 והיא מופקת ע''י הקונסרבטוריון שבחברה לתרבות הפנאי בכפר סבא.

תחרות פנינה זלצמן השישית במספר יוצאת לדרך. השנה תתקיים התחרות בין התאריכים 26.02-04.03.2017 וישתתפו בה כ-50 מתחרים מגילאים 7-25 לפי חלוקה לארבע קטגוריות גיל. התחרות כוללה שלושה שלבים ואת שלב הגמר וקונצרט הזוכים תלווה התזמורת הסימפונית חיפה בניצוחו של ואג פפיאן. חבר השופטים המכובד יכלול השנה את פרופ' אסף זהר ראש המסלול לכלי מקלדת בבית הספר למוסיקה ע"ש בוכמן מהטה, ד"ר רון רגב ראש החוג לכלי מקלדת באקדמיה למוסיקה ולמחול ירושלים, פרופ' ואדים מונטירסקי מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, ואד פפיאן מנצח ומלמד בבית הספר למוסיקה ע"ש בוכמן מהטה, עדי רוזנקרץ מרצה בכיר בבית הספר למוזקיה ע"ש בוכמן מהטה ומנהל תחרות שופן הארצית ופרופ' כריסטופר הרדינג מבית הספר הגבוה למוסיקה באוניברסיטת מישיגן ארה"ב שישמש כשופט אורח בשלב הגמר.

תחרות 'פנינה זלצמן לפסנתרנים צעירים' הפכה בשנים האחרונות למסורת של ממש בעיר כפר סבא, שחרתה על דגלה את קידום המוסיקה והמוסיקאים הצעירים. מטרת התחרות היוקרתית, המתקיימת מידי שנתיים, הינה לגלות את התגלית הבאה, שתפציע בשמי המוסיקה, ומתוך רצון לקדם את הילדים ובני הנוער הצעירים המנגנים בפסנתר ולהביאם להישגים גבוהים בתחום. התחרות היוקרתית ע"ש הפסנתרנית פנינה זלצמן ז"ל נוסדה בשנת 2006  ביוזמתם של מחזיק תיק התרבות דאז,  עו''ד  עמוס גבריאלי  וראש העיר מר יהודה בן חמו. התחרות היוקרתית מופקת ע''י הקונסרבטוריון שבחברה לתרבות הפנאי בכפר סבא.

עד היום השתתפו בתחרויות נגנים ברמות נגינה מהגבוהות ביותר בארץ, וחלק מהזוכים ממשיך ומממש את ההבטחה והופך את הכישרון לקריירה מקצועית. דוגמא לכך הינם ייבגני יונטוב ותומר גבירצמן שהחלו בקריירה בארץ ובחו''ל ושאר הזוכים שניגנו עם התזמורות המובילות בארץ.

הפסנתרנית פנינה זלצמן הייתה יו''ר חבר השופטים בתחרות הראשונה, ולאחר פטירתה  הועבר התפקיד לגברת עידית צבי- המנהלת האמנותית של תחרות ארתור רובינשטיין לפסנתר. צוות השופטים מונה, מדי שנה, את המוסיקאים המובילים בארץ ובחו''ל והשנה ישפטו בתחרות: דר'' רון רגב-ראש  מהחוג לכלי מקלדת מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, פרופ' ואדים מונסטירסקי מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, גב' אירית רוב-מנהלת תכנית מפתח בתזמורת הפילהרמונית הישראלית, מר עדי רוזנקרנץ מנהל תחרות שופן הארצית לפסנתר, ושופט אורח מאוסטריה פרופ' פאבל גילילוב  מייסד ומנהל אמנותי של תחרות הפסנתר ע''ש בטהובן, בבון .

יאיר משיח מנהל האגף לתרבות ונוער: "תחרות פנינה זלצמן לפסנתרנים צעירים הינה תחרות מקצועית ויוקרתית ואנו שמחים לשמש לה כמשכן. התחרות מעניקה הזדמנות ייחודית לפסנתרנים צעירים להפגין את כישוריהם בפני חבר שופטים מהמעלה הראשונה, לצבור ניסיון בימתי ולהתחיל את דרכם המקצועית בעולם המוסיקה והאמנות. אנו גאים לארח את משתתפי התחרות, שמעניקה גם לתושבי העיר חובבי המוסיקה הזדמנות מיוחדת ליהנות מיצירות מופת אותם מנגנים המוזיקאים של העתיד. התחרות הינה פרויקט ייחודי לכ"ס בנוסף לתחרות הנושפים הבינלאומית, טנגו כ"ס  ופסטיבל תזמורות וביג בנד שממצבים את כפר סבא כעיר המובילה בישראל בתחום החינוך למוסיקה ומחול. ההשקעה בתרבות בעיר , אירועים ופסטיבלים נותנים מענה איכותי לצריכת התרבות והפנאי של תושבי העיר ואזור השרון כולו"

לפרטים נוספים על לו"ז התחרות

לוח מרקט כפר-סבא