מדד doing business של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה קבע: העיר כפר סבא בין עשרת הערים הכי ידידותיות לעסקים קטנים

2/03/2017

מדד Doing Business שמפרסם משרד הכלכלה והתעשייה מדרג את 50 הרשויות עם מספר העסקים הגבוה ביותר, לפי מידת הידידותיות שלהן לעסקים קטנים. עיריית כפר סבא פותחת את הרשימה ומדורגת במקום השביעי מבין כלל הרשויות שהשתתפו במדד.

המדד בדק שלושה פרמטרים ובהם מידת שביעות הרצון של העסקים מאיכות תהליך רישוי העסק, רמת השירות והנגישות של הרשויות לעסקים, איכות ההסדרה והאכיפה, קלות ביצוע התשלומים כמו ארנונה, וחוות דעת כללית של העסקים את הרשויות. הסקר מדד את מידת שביעות רצון בקרב 3,000 עסקים. הפרמטר השני שנבדק הוא מידת הנגישות למידע באתר האינטרנט, כולל היקף המידע שקיים בו והאפשרויות לבצע בו פעולות מקוונות; ואילו הפרמטר השלישי - מדד סבסוד ארנונה- משקלל את היחס בין תעריף הארנונה העסקית לבין תעריף ארנונת המגורים, ואת תעריף הארנונה העסקית בהשוואה לממוצע בארץ. הנוסחה בוחנת הן את מידת הסבסוד של ארנונת המגורים על ידי ארנונה עסקית והן את הגובה היחסי של הארנונה העסקית. כל אחד מהפרמטרים האלה דורגו בנפרד ועל סמך שלושת הדירוגים נבנה דירוג סופי כך שכל אחד משלושת הדירוגים קיבל משקל לפי חשיבותו, באופן הבא: שביעות רצון - 60%; סבסוד ארנונה - 30%; ונגישות המידע של אתרי האינטרנט 10%.

בשנים האחרונות נרשם גידול משמעותי במספר העסקים שקבעו את פעילותם בעיר כפר סבא, זאת בשל מיקומה האסטרטגי של העיר והתפתחותה המאסיבית. על מנת לעודד את הגעתם של עסקים חדשים ועל מנת לשמור על קשר רציף עם העסקים הקיימים, הקימה עיירת כפר סבא את מנהלת העסקים הפועלת מטעם החברה הכלכלית. זו שוקדת על פיתוח אזורי תעסוקה ומסחר שוקקי חיים, וביניהם: את  תעשיה עתיר ידע, את מתחם ג'י ואזור תעשיה עתידי במזרח, שישתרע על פני כ- 600 דונם.  פיתוחה של העיר כמרכז עסקים תומך במגמה הנוכחית המתמקדת בקיימות של שילוב מגורים ותעסוקה. כך העובדים נהנים מן הקרבה הגיאוגרפית שבין הבית למקום העבודה למקום הבילוי, והעסקים תורמים לאיכות הסביבה גם במניעת הזיהום הכרוך בנסיעות ארוכות.

כחלק מתפיסת עידוד העסקים בעיר, מקיימת עיריית כפר סבא מידי שנה את "כנס העסקים הקטנים" שמטרתו להעניק לבעלי העסקים הקטנים בעיר, את האפשרות ליצור קשרים עסקיים, שיתופי פעולה וקבלת כלים לקידום עסקיהם. הקמתו של מועדון העסקים הקטנים הינו המשך ישיר להקמתה של מנהלת עסקים לפיתוח וקידום המגזר העסקי בעיר, אותה הקימה עירית כפר סבא, באמצעות החברה הכלכלית.

לדברי צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר: "עיריית כפר סבא שמה לה למטרה לחזק את העסקים הקטנים והבינונים הפועלים בעיר. לשם כך הוקם מועדון העסקים הקטנים הפועל למען בעלי העסקים תוך מתן מענה ופתרונות מקצועיים ותומכים. אני מבקש לנצל את ההזדמנות להודות לרביטל שלום חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק עסקים קטנים ובינוניים".

לדברי רביטל שלום חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק עסקים קטנים ובינוניים: " אין גאווה יותר גדולה מלפתוח את היום עם ידיעה שאנחנו על המפה, מקום 7 המכובד מבין 50 רשויות מקומיות זה ציון דרך. בשלוש השנים האחרונות בכפר סבא צמחה והתגבשה אט אט קהילה עסקית עירונית שמורכבת מעסקים קטנים. בעלות ובעלי עסקים עם רוח יזמית שהיום הם חלק ממועדון עסקים של כפר סבא. בתקופה האחרונה חלה קפיצה משמעותית במחלקת רישוי עסקים שבאה לידי ביטוי במסלול הירוק הפשוט והמהיר שקידמה עירית כפר סבא".