עיריית כפר סבא השיקה את תערוכת "אמני Mülheim מציגים" בבית האמנים החדש בעיר

עיריית כפר סבא השיקה את תערוכת "אמני Mülheim מציגים" בבית האמנים החדש בעיר

7/03/2017
הגדל תמונה

עיריית כפר סבא השיקה בשבוע שעבר את התערוכה "אמני Mülheim מציגים " המציגה את עבודותיהם של שמונה מחברי קבוצת  אנדר (AnDer ), ממולהיים גרמניה, העיר התאומה של כפר סבא.

התערוכה מהווה תרומה חשובה להעשרת חיי האמנות והתרבות בשתי הערים התאומות והיא עדות ותוצאה של קשרים אישיים ומתמשכים שנרקמו ברבות השנים.  התערוכה נוסדה ביוזמתם של  האמן- צלם Prof. Heiner Schmitz, מר גדי רייך  חבר ועדת ערים תאומות והאמן – צייר אמנון טישלר והיא הוקמה בסיועם של אמנים נוספים, תומכים ותורמים משתי הערים התאומות.

אל אירוע הפתיחה החגיגי הגיעו:  צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר, ד"ר אמיר גבע חבר מועצה ומחזיק תיק התרבות בעירייה, יאיר משיח מנהל אגף התרבות בעיריית כפר סבא, תמר פארן גת מנהלת בתי התרבות בעיר ודני גלי  מנהל בית האמנים החדש בכפר סבא. כמו כן, כיבדו בנוכחותם האמנים  Prof. Heiner Schmitz  , Uwe Dieter Bleil, Helmut Koch , Joachim Poths וחוקרת האמנות והאוצרת Prof. Karin Stempel, שאף סייעו בהקמת התערוכה והוצאתה לפועל.

לדברי צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר כפר סבא: "הסכם הערים התאומות בין הערים מולהיים וכפר סבא נחתם לפני 24 שנים. זהו הסכם חשוב ובעל ערך לשתי הערים גם יחד. מדובר בקשר המהווה שליחות ושותפות ערכית בעלת חשיבות עליונה, וקיומה של תערוכה זו מוכיח את שיתוף הפעולה התרבותי בין שתי הערים".

לדברי ד"ר אמיר גבע מחזיק תיק התרבות, חבר דירקטוריון החברה לתרבות הפנאי: " אני שמח על פתיחת התערוכה בבית האמנים בעירנו. לתערוכה זו חשיבות כפולה, ראשית מדובר בתערוכה המציגה אומנות במיטבה, ושנית מדובר באמנים מהעיר התאומה של כפ"ס כך שהקשר הרבה יותר עמוק ומשמעותי, ואנו מקווים להמשיך ולטפח את הקשרים התרבותיים עם חברינו ברחבי העולם. זוהי הפעם הראשונה שאנו מארחים אמנים מחו"ל ואנו כבר שוקדים על התערוכות הבאות. בעתיד הקרוב נחשוף גם תערוכה של אמנים מהעיר התאומה ויסבאדן ואנו מקווים לארח כאן גם אומנים מג'ינאן שבסין".

התערוכה תוצג בבית האמנים בכפר סבא, תאריך נעילה 18.03.17

לוח מרקט כפר-סבא