נאמנים לחיים: מתנדבי "פאפות כפר סבא" ציינו השבוע את סיום הקורס "נאמני חיים" שהתבצע בשיתוף מגן דוד אדום
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

7/03/2017
הגדל תמונה

הקורס מעניק לבוגריו הכשרה בסיוע ראשוני מציל חיים

צוות פאפות כפר סבא ציין השבוע את סיום הקורס "נאמני חיים" שהתבצע בשיתוף מגן דוד אדום. הקורס מספק לחברי הצוות הכשרה מבצעית להגשת סיוע ראשוני מציל ובהמשך מתוכננים חברי הצוות לעבור גם הכשרת חילוץ והצלה בחודש מאי.

בחורף של שנת 2015, התנדבו חברי הפאפות לסייע לעירייה בפעולות חילוץ וסיוע לתושבי העיר. הפעולות כללו התמודדות עם נזקי הסופה הצפות, הפסקות חשמל ממושכות ועוד. הפעולות המוצלחות שביצעה הקבוצה והחשיבות שמייחסים חבריה לעזרה לאוכלוסייה בה הם חיים הביאו את הפאפות להקים צוות סיוע. "צוות פאפות לחילוץ ולסיוע בחירום". מדובר בקבוצת אבות המתנדבים לסייע לאוכלוסיית העיר באירועים חריגים שונים. הצוות מכשיר ומאמן את חבריו על מנת שיוכלו לתת מענה מקצועי בחילוץ וסיוע גם בעתיד.

"הפאפות" של העיר כפר סבא מונה כ- 30 חברים אשר מיומנים לתת  מענה ורסטילי לאירועי חירום והמהווים חלק ממערך החירום העירוני. את הצוות מנהלים אייל דוידסון שפועל במשותף עם גיא בורדה, ויחד הם אף מנהלים אץ קבוצת הפייסבוק "פאפות כפר סבא" המונה 2000 חברים.  מאז התארגנות הצוות באוקטובר 2015 התקיימו מספר מפגשים בהובלת אגף הביטחון והמחלקה למשאבי קהילה והתנדבות בהם נחשף הצוות לתפיסת ההפעלה העירונית.

לדברי צביקה צרפתי ממלא מקום וסגן ראש העיר כפר סבא: "העיר כפר סבא והקהילה הכפר סבאית רואות בערך ההתנדבות למען הזולת ערך עליון ומיישמים זאת הלכה למעשה מידי יום ביומו, ומוסד ההתנדבות הוא חלק בולט ובלתי נפרד מההוויה העירונית. כפר-סבא היא עיר של אנשים אכפתיים וערכיים שמוטבעים בהם ערכי המעורבות החברתית והעשייה התנדבותית. עיריית כפר-סבא, באמצעות אגף הביטחון ומחלקת קהילה והתנדבות משקיעה משאבים רבים בטיפוח ההתנדבות ברכישת ציוד למתנדבים, הכשרות מקצועיות וערבי הוקרה למתנדבים, ואנו נמשיך לפעול בשיתוף פעולה הדוק..

לדברי שי זייד, מנהל אגף הביטחון בעיריית כפר סבא: " אנו רואים חשיבות גבוהה בשיתוף הפעולה עם קבוצות המתנדבים בעירנו. הפאפות של כפר סבא הינם חלקי בלתי נפרד ממערך הביטחון העירוני ואני שמח ומודה על שיתוף הפעולה המלא. יחידות המתנדבים בכפר סבא גדלות ומרחיבות את פעילותן, תוך קבלת כלים והכשרות מתאימות להתמודדות בשטח. זה מרגש לראות את ההיקף הרחב של התגייסות התושבים למען הקהילה ואני סבור שאלו הם הגורמים התורמים רבות לחוסנה של העיר".

לוח מרקט כפר-סבא