עיריית כפר סבא פתחה קורס ייחודי ללימוד שפת הסימנים לקהל הרחב

עיריית כפר סבא פתחה קורס ייחודי ללימוד שפת הסימנים לקהל הרחב

5/04/2017

הקורס נפתח במסגרת חודש המודעות לאנשים עם מוגבלויות

איך אומרים תודה בשפת הסימנים?

היחידה לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלות במחלקה למשאבי קהילה של עיריית כפר סבא  פתחה לאחרונה בשיתוף "המכון לקידום החירש" קורס ייחודי לקהל הרחב ללימוד שפת הסימנים במסגרת חודש המודעות לאנשים עם מוגבלויות.

בקורס הראשון השתתפו כ-12 איש, אשר ראו חשיבות רבה בהעלאת המודעות בקרב הציבור לרכישת שפה נוספת, שתאפשר להם לתקשר עם אוכלוסיית החרשים וכבדי השמיעה.

את הקורס הנחתה ריקי שרמן - מורה לשפת הסימנים וכבדת שמיעה בעצמה, שאישיותה המרתקת סחפה את חברי הקבוצה ללמידה באווירה נעימה ומקצועית. לאור הצלחת הקורס הבסיסי ביקשו המשתתפים להאריך את הקורס ולהרחיב את ההתמקצעות והתרגול בשפת הסימנים .

היחידה לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלות במחלקה למשאבי קהילה של עיריית כפר סבא, פועלת לאורך כל השנה להרחבה ופיתוח של שירותים ומענים עירוניים למען הציבור הרחב. בין השאר, עוסקת היחידה בפיתוח פעילויות לשעות הפנאי, פיתוח כלים ותוכניות לשינוי עמדות, הנגשת שירותים לאנשים עם מוגבלויות, הרחבת המענים הבלתי פורמאליים כגון חוגים ופעילויות עירוניות ועוד.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר אמר כי "עיריית כפר סבא ממשיכה לפתח שירותים ומענים לאנשים עם מוגבלויות, אירועים עירוניים רבים מלווים בתרגום סימולטני לשפת הסימנים ובניית צוות איכותי ומקצועי של אנשים שיוכלו בעתיד לשמש כמתרגמים הינו צורך עירוני חשוב. אני מברך את המחלקה למשאבי קהילה על היוזמה החשובה ומקווה כי זוהי רק סנונית ראשונה ואחריה יפתחו בעיר קורסים נוספים".

חברת מועצת העיר רויטל לן כהן מוסיפה כי, "שפת הסימנים איננה סתם תרגום עבור אנשים חרשים או כבדי שמיעה. שפת הסימנים היא שפה ככל השפות, עם תרבות עשירה ומרתקת. הקורס יאפשר לא רק הנגשה בפועל, אלא קירוב לבבות ושיתוף תרבותי להבנה טובה יותר של אוכלוסיה זו. כל זה חלק ממהלך גדול ורחב יותר ברמה העירונית של הכלה מלאה ונגישות עירונית וקהילתית לכל התושבים באשר הם, עם ובלי מוגבלות. כמי שעומדת בראש הועדה לילדים בסיכוי ובראש ועדת הנגישות, אני מרגישה זכות גדולה להיות חלק ממהלכים אלו לקראת חברה טובה יותר ומאמינה שבעתיד הקרוב העיר כפ"ס תהפוך לעיר מובילה בתחומים אלו".

לוח מרקט כפר-סבא