עיריית כפר סבא מובילה פיילוט לתפעול הצהרונים בגנים העירוניים ע"י החברה לתרבות הפנאי כפר סבא

5/04/2017

במסגרת הפיילוט יועברו כ- 40 צהרונים לאחריותה התפעולית של החברה לתרבות הפנאי בעיר

עיריית כפר סבא מקדמת בימים אלה פיילוט עירוני ב- 40 גני יול"א ברחבי העיר וזאת לאחר מספר פגישות עם ועד ההורים העירוני,  בהן הועלו סוגיות שונות הקשורות להפעלת הצהרונים בגני היול"א. במסגרת הפיילוט, שיחל בחודש יולי, יועברו כ- 40 צהרונים לאחריותה התפעולית של החברה לתרבות הפנאי בעיר בשעות הצהריים ועם סיום יום הלימודים הרגיל בגנים.

בשנת הלימודים הנוכחית פועלים בכפר סבא  114 גני יול"א (יום לימודים ארוך), מספר שהלך וגדל בצורה משמעותית בשנים האחרונות . הגידול המשמעותי במספרם יצר מורכבות רבה הכרוכה בהפעלתם,  מצב שהביא את גורמי המקצוע באגף החינוך בעירייה לקדם פיילוט עירוני שיבחן מודל חלופי לתפעול הצהרונים באמצעות החברה לתרבות הפנאי, וזאת על מנת לייעל ולשפר את השירות כפי שמקובל בכל הרשויות בארץ.

הרציונל העומד מאחורי הפיילוט הינו  לבצע הפרדה בהפעלת הגן לשתי מערכות מפעילות:  מערכת חינוכית פורמאלית (עד שעה 14:00) הפועלת באחריות אגף החינוך ומשרד החינוך, ומערכת הצהרון - (מ 14:00-17:00), כולל קייטנות בחופשות, כמערכת הפועלת על פי עקרונות חינוך משלים  ובאחריות החברה לתרבות הפנאי תוך קיום ממשקים חינוכיים ותפעוליים משותפים.

היתרונות בביצוע ההפרדה הניהולית של גני היול"א הינה הגדלת המשאבים המוקצים לטובת הצהרונים והקייטנות, שיפור באיכות כוח האדם, יציבות של כוח אדם בשעת הצהרים ובחופשות, שמירה על איכות ההזנה, הגדלת מגוון החוגים, מתן אופציה להפעלת קייטנות יולי בגנים שאינם יול"א, קייטנות אוגוסט בגני יול"א ובניית מערך מקצועי וניהולי צומח של  צהרוני היול"א  בחברה לתרבות הפנאי ועוד.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר אמר כי, "מדובר בפיילוט חשוב מאד, שמוביל אגף החינוך בעירייה במטרה לשפר וליעל את השירות שניתן לילדים ולהורים כאחד במסגרת יום הלימודים הארוך. מערך גני היול"א הינו מערך מורכב ובעל פונקציות רבות ולכן החלטנו לקדם מהלך לשיפור השירות לילדי העיר. אני מאמין שהפיילוט שיתקיים בימי הקיץ יהיה מוצלח הן מבחינה חינוכית והן מבחינה תפעולית לרווחת כל השותפים".

אורלי פרומן מנהלת אגף החינוך בעירייה אומרת כי, " אני רואה חשיבות רבה בקיומו של הפיילוט שיבחן את תפעול הצהרונים ע"י החברה לתרבות ופנאי.   הצלחתו של הפיילוט תאפשר בעתיד לגורמי המקצוע באגף החינוך בעירייה להתמקד במהלכים חינוכיים פורצי דרך שמטרתם שדרוג מערכת החינוך העירונית בגיל הרך. אגף החינוך ילווה את הפיילוט לכל אורך הדרך תוך ביצוע הערכה ובקרה של התהליכים".

לוח מרקט כפר-סבא