עיריית כפר-סבא תתנגד נחרצות להקמת תחנת כוח באיזור

עיריית כפר-סבא תתנגד נחרצות להקמת תחנת כוח באיזור

5/04/2017

כך נכתב במכתב בהול ששיגרה מנכ"לית עיריית כפר סבא אושרת גני גונן למזכיר הממשלה צחי ברורמן.

בכך הצטרפה עיריית כפר סבא למאבק הארצי הכולל, אותו מובילות המועצות האזורית המתנגדות למהלך.

מנכ"לית העיריה אושרת גני גונן שלחה מכתב בהול למזכיר הממשלה צחי ברוורמן, בו הביעה בשמה ובשמם של תושבי העיר כפר סבא את מחאתה על כוונת ממשלת ישראל לאשר הקמת תחנת כוח באזור השרון.

במכתבה כתבה גני גונן כי על פי המידע המצוי ברשותנו  ופורסם בעיתונות עולה כי הממשלה עתידה לקדם תכנון מזורז של תחנות כוח פרטיות, בין היתר בתחום המועצה האזורית דרום השרון, בגבולה של העיר כפר סבא.  כמו כן,  נכתב כי שרי הממשלה יתבקשו להצביע על אישור התוכנית לעידוד פיתוח מאגרים חדשים של גז טבעי.
עוד נכתב כי, " העיר כפר-סבא מעמידה את הקיימות ואת השמירה על הסביבה ועל ערכיה בראש סדר העדיפויות העירוני ופועלת במטרה להבטיח סביבה ברת קיימא בכפר-סבא. הקמת תחנת כוח באזור השרון תפגע משמעותית באיכות החיים של תושבי העיר ועל כן עיריית כפר-סבא תתנגד באופן נחרץ להקמת תחנת כוח באזור".

על פי הפרסומים בכלי התקשורת השונים עולה כי שרי הממשלה התבקשו להצביע השבוע על אישור התוכנית לעידוד פיתוחם של מאגרי גז טבעי חדשים, בעיקר קטנים ובינוניים. בין היתר בשטח המועצה האזורית דרום השרון.

לוח מרקט כפר-סבא