עיריית כפר סבא מזמינה את תושבי העיר לקחת חלק במיזם "זיכרון בסלון"
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

עיריית כפר סבא מזמינה את תושבי העיר לקחת חלק במיזם "זיכרון בסלון"

6/04/2017

בשנים האחרונות השתתפו במיזם החשוב מאות מתושבי העיר ששמעו את סיפוריהם המרגשים של ניצולי שואה תושבי העיר והשתתפו בשיח על זיכרון השואה

עיריית כפר סבא ממשיכה זו שנה נוספת בקריאה לתושבים לקחת חלק במיזם החשוב והמרגש "זיכרון בסלון" ולשמוע בגוף ראשון את סיפור חייהם של שורדי השואה תושבי העיר.

'זיכרון  בסלון'  הינו יוזמה ארצית , שנולדה מתוך הבנה שזיקתנו ליום הזיכרון לשואה והגבורה הולכת ונחלשת- בין אם בטקסים ממלכתיים או צפייה מסורתית בטלוויזיה. על כן, עלינו לפעול, ליזום ולהגביר את המודעות והקרבה.
מיזם חברתי זה החל לפעול מתוך תפיסה כי עלינו האחריות החברתית והמוסרית להמשיך ולהנציח את השואה.

במסגרת הפרויקט נחשפים אנשים מהשורה לסיפורם של ניצולי שואה במפגש אינטימי ואישי  בסלון הבית בין אם מפיהם או מפי קורביהם. .מלבד החלק של העדות, המשתתפים משתפים מעצמם בחלק אמנותי-שיתופי וכן מקיימים שיח פתוח זיכרון השואה והשפעתה על חיינו בהווה ובעתיד . המפגשים בסלון הביתי יוצרים תחושה אינטימית ומעודדים את הצעירים לשאול שאלות, להתעניין, לקשור את נקודת מבטם האישית עם סיפוריהם של השורדים. בסלונים ניתן לארח שורדים ודור שני ואף שלישי כדי להיפגש ולדון ולחוות יום זה בצורה אחרת. בשנה שעברה התקיימו למעלה מ- 70 מפגשים של זיכרון בסלון בבתי תושבים ומאות מבוגרים וצעירים זכו לשמוע את סיפוריהם המרגשים של שורדי השואה תושבי העיר.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר, אמר כי, "חובתנו המוסרית לשורדי השואה היא לזכור ולעולם לא לשכוח את אשר ארע לעם היהודי בשואה. "'זיכרון בסלון' הינו מיזם נהדר שיכול לקרב בין הדור שעבר את השואה לבין דור ההווה. אני מאמין שיש צורך חשוב ויקר לנצור ולזכור את השואה וחלליה.  אני מזמין את כל תושבי העיר לפתוח את סלון ביתם לערב אחד משמעותי ומחבר".

אופירה מור, מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות: " בשנה שעברה קיימנו עשרות רבות של מפגשים ברחבי העיר וילדים ובוגרים זכו לשמוע את הסיפורים המרגשים בגוף ראשון.  זוהי ההזדמנות של כולנו לשמוע את ההיסטוריה של עמנו ולהתחלק מפרויקט חשוב זה".

לפרטים והרשמה אתר האינטרנט של המיזם "זיכרון בסלון": http://www.zikaronbasalon.com

לוח מרקט כפר-סבא