נותנים כבוד לוותיקים

אבגדהוש

נותנים כבוד לוותיקים

26/04/2017

זו השנה הרביעית בה יוזמים חברי מועצת הנוער העירונית בשיתוף עמותת "אלומה" סעודת ערב חגיגית עבור שורדי השואה בעיר.

הסעודה התקיימה במרכז הנוער העירוני בכפר סבא ולקחו בה חלק כחמישים בני נוער ממועצת הנוער וקבוצות המנהיגות של מרכז הנוער.

כמיטב המסורת העירונית, התקיימה זו השנה הרביעית סעודה חגיגית רב דורית  בה לקחו חלק בני נוער ושורדי שואה מהעיר. את הסעודה, שהתקיימה במרכז הנוער העירוני יזמו במשותף נציגי מועצת הנוער העירונית בשיתוף עמותת "אלומה".

האירוע התקיים במעמד מ"מ מקום ראש העיר צביקה צרפתי, חברת מועצת העיר דבי שני, תמי בן אור יו"ר עמותת "אלומה, מ"מ אגף רווחה קהילה ונוער רוזי נוימן ומירב הלפמן מנהלת המחלקה לנוער צעירים וקהילה.

הערב נפתח במחרוזת שירים של הרכב השירה מהגלריה 29, בהובלת אפרת דהן, שירה בציבור וארוחה חגיגית ומושקעת ונמשך בשיח בינדורי משמעותי בין בני הנוער לשורדים. ואכן, כל הצדדים נהנו מאווירה נינוחה, צחקו, שוחחו  ממש כמו משפחה אחת גדולה.

מ"מ וסגן ראש העיר מר צביקה צרפתי, " האירוע המשותף היה מרגש מאין כמוהו. נהניתי והתרגשתי לראות את המבוגרים ובני הנוער יחד. זו חובתנו המוסרית כלפי שאלה ששרדו את השואה לקחת חלק במפגשים עימם על מנת לשאול, לשמוע ולא לשכוח. אני מבקש להודות לכל מי שטרח ועמל על קיומו של האירוע המוצלח".

חברת מועצת העיר, מחזיקת תיק ניצולי שואה ד"ר דבי שני: "מדובר באירוע מרגש ושמח מאד, ואני מברכת את עמותת "אלומה" ואת בני הנוער על יוזמה חשובה זו שכבר הפכה למסורת בשנים האחרונות. שורדי השואה בעירנו הולכים ומתמעטים ואנו פועלים במלוא המרץ והכוח על מנת  למצות את זכויותיהם, להנעים את זמנם בצוותא ולהפגיש אותם עם בני נוער".

מירב הלפמן, מנהלת המחלקה לנוער צעירים וקהילה: "המפגש בין בני הנוער לשורדים היה מרגש מאד, חשוב לנו לשמר את הקשר הבין - דורי לאורך השנה ולא רק בימי הזיכרון. זוהי זכות גדולה עבורנו להיות שותפים לתהליכים חינוכיים בין דוריים הנותנים תקווה ומשמעות לשורדי השואה ולבני הנוער. אני רוצה להודות לכל השותפים שפעלו להפקת האירוע- חוה הייטי, מנהלת מדור הדרכה ומנהיגות צעירה מועצת הנוער העירונית, הגלריה 29 ועמותת אלומה".

לוח מרקט כפר-סבא