תלמידי בית הספר "שרת" בכפר סבא זכו במקום הראשון ביריד הבינלאומי ליזמים צעירים בריגה שבלטביה

26/04/2017

תלמידי בית הספר "שרת" פיתחו את המשחק "רכבת הבריאות"- משחק חווייתי שמטרתו הטמעת אורח החיים בריא ותזונה נכונה בקרב כל בני המשפחה.

הפרויקט הינו חלק מתוכנית הארצית של ארגון יזמים צעירים במהלכה נחשפים התלמידים לנושאי יזמות ועסקים

תלמידי בית הספר "שרת" בכפר סבא זכו לאחרונה במקום הראשון בתחרות יזמים צעירים, שהתקיימה בריגה שלטביה והביאו כבוד רב לעיר ולבית הספר. הקבוצה מבית הספר "שרת" זכתה במקום הראשון מבין 105 קבוצות מכל רחבי אירופה עם המוצר "רכבת הבריאות- משחק משפחתי חווייתי, שמטרתו הטמעת אורח החיים בריא ותזונה נכונה.

התלמידים לקחו חלק בתוכנית יזמים צעירים, שהינה תכנית  עולמית להעצמה והעשרה, שחושפת בני נוער לעולם העסקים והיזמות. במסגרת הפרויקטים השונים מתנסים בני הנוער בהקמת מיזם עסקי והפעלתו במשך שנת לימודים אחת, בליווי של מורים ומנחים עסקיים מתנדבים מהקהילה העסקית והאקדמית ונחשפים לתחומי ידע רחבים.  הפרויקט נותן לתלמידים הזדמנות להתנסות במיומנות חדשות כמו: פרזנטציה ועמידה מול קהל, יצירת תדמית עסקית, יכולת ביטוי באנגלית, יזמות, מכירות, שיווק ועוד.

תלמידי ביה"ס "שרת" מכפר סבא  פיתחו, ייצרו ושיווקו את המשחק "רכבת הבריאות".  מדובר  במשחק מגנטי הנצמד למקרר ועליו כרטיסיות  עם משימות בריאותיות  שהילד צריך להשלים במהלך היום.  מדובר במשחק שמתאים לאג'נדה העירונית לקידום הבריאות מהגיל הצעיר.  המשחק תורגם לשפות שונות: אנגלית, ערבית, רוסית וספרדית ונמכר במכירות אישיות למשפחות, בדוכן בקניונים בכפר סבא ובגני הילדים בעיר.

אלה צ'רנובלסקי חברת הקבוצה מספרת כי, "כשיצרנו את המוצר חשבנו על האחים הקטנים שלנו ועל תרבות האכילה כיום, על נושא הפסט- פוד והמחסור בפעילות בספורטיבית, משם התחלנו לחשוב על הרעיון למשחק שיכול לתת מוטיבציה לאכילה בריאה תוך כדי משחק".

יש לציין כי קבוצת יזמים צעירים נוספת מבית הספר, חברת "דולפין", זכתה אף היא בראשית השנה במקום השני בתחרות "יזמים צעירים ממריאים אל על".

מ"מ וסגן ראש העיר מר צביקה צרפתי: "התלמידים המצוינים מחט"ב שרת הביאו גאווה גדולה לעיר ולבית הספר. אני שמח שבעיר שלנו גדל דור של יזמים, ששמים את כפר סבא על המפה ויוצרים משחק בהתאם לאג'נדה העירונית שנותנת חשיבות רבה לכל נושא התזונה הנכונה לקידום אורח חיים בריא כבר מגיל צעיר. יישר כוח לתלמידים, למנהלת ולכל מי שתרם להישג".

אורלי פרומן מנהלת אגף החינוך בעיריית כפר סבא, "ההישג של תלמידי חט"ב שרת הוא הישג מרשים וחשוב, אשר מסב גאווה לעיר ולבית הספר. המוצר אותו פיתחו התלמידים מביא לידי ביטוי ערכים של יזמות, מצוינות ויצירתיות יחד עם ערכי קיימות ושאיפה לאורח חיים בריא ומאוזן. ערכים, אותם אנו מבקשים להטמיע  בקרב הילדים ובני הנוער בעירנו. אני מברכת את התלמידים ואת כל מי שהיה שותף להצלחת הפרויקט, יישר כוח".

ליאורה גונן, מנהלת בית הספר שרת בכפר סבא: "אני גאה בתלמידים שלנו ובהישג אליו הגיעו. אין ספק שיוזמה וההשקעה העצומה שלהם לאורך השנה נשאו פרי. אני מקווה ש'רכבת הבריאות'  תמשיך להתגלגל ותגיע למחוזות רחוקים".

לוח מרקט כפר-סבא