עיריית כפר סבא מכשירה מתחם מונגש עבור ילדים עם מוגבלויות לחגיגות יום העצמאות

עיריית כפר סבא מכשירה מתחם מונגש עבור ילדים עם מוגבלויות לחגיגות יום העצמאות

29/04/2017

המתחם ימוקם מאחורי מבנה העירייה רחוב ויצמן 135.

למידע נוסף: המוקד העירוני 106, היחידה לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלויות: orlyd@ksaba.co.il

יום העצמאות בסימן עצמאות ונגישות-

לראשונה השנה מזמינה עיריית כפר סבא ילדים עם מוגבלויות ליהנות מאירועי יום העצמאות במתחם מונגש, שיכלול מתקנים והפעלות נגישים ומותאמים.

עיריית כפר סבא מקדמת את שילובם של אנשים עם מוגבלויות בקהילה ומזמינה את כולם להגיע וליהנות מהפעילויות העירוניות באופן שוויוני .

עיריית כפר סבא יוצאת ביוזמה חדשה ומרגשת ומכשירה מתחם ייחודי ומונגש עבור ילדים עם מוגבלויות ומאפשרת להם ליהנות מאירועי החג בצורה שוויונית ואיכותית. המתחם המונגש,  הממוקם במדשאה  מאחורי בניין העירייה  יכלול מתקנים נגישים ומותאמים  לילדים.  בין השאר יהיו במתחם מתקני משחק מונגשים כגון- מיני גולף שמותאם לילדים קטנים,   תאטרון בובות מונגש - תיאטרון בובות נמוך עם מגוון בובות יד איתן הילדים יכולים לשחק ולהציג, משחקי מחשבה  פשוטים לתפעול, עמדת נגינה ובה  מגוון של כלי נגינה גדול אליהם אפשר להגיע מכל הצדדים ועוד.

עיריית כפר סבא וועדת הנגישות  העירונית השקיעו השנה  רבות בהנגשתם של אירועים עירוניים רבי משתתפים מתוך האג'נדה שכל אחד ואחת מאתנו זכאי לקבל הזדמנות שווה לקחת חלק במגוון הפעילויות העירוניות המוצעות לתושבים.

בין השאר  באירועים המרכזים בערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ובאירועי עצמאות תהייה גישה לנכים על כסאות גלגלים למתחמי הטקסים, יוצבו שירותים ייעודים לנכים  עם שילוט הכוונה מיוחד על מנת להנגיש את השירות. כמו כן, הטקסים המרכזיים יתורגמו לשפת הסימנים לרווחת המשתתפים.  יש לציין כי עיריית כפר סבא הקימה השנה את היחידה לשירותים קהילתיים לאנשים עם מוגבלויות, שמטרתה להנגיש פעילויות הפנאי והתרבות ולקדם מגוון רחב של תכניות לרווחתם של  התושבים עם המוגבלויות..

מ"מ וסגן ראש העיר מר צביקה צרפתי: "עיריית כפר סבא מחויבת לכל תושביה באשר הם  ואני מברך על הקמתו של מתחם מונגש חדש, שיאפשר לילדים עם מוגבלויות לקחת חלק בפעילויות העירוניות ביום העצמאות ולשמוח יחד עם כולנו. האג'נדה החברתית הרואה בכל התושבים כשווים היא האג'נדה שלאורה אנו צועדים ופועלים ויחד נמשיך להנגיש מתחמים נוספים לרווחת תושבינו".

רויטל לן - כהן, חברת מועצה יו"ר ועדת נגישות: "עיריית כפר סבא מאמינה שכל התושבים שווים. שלכולם הזכות לקחת חלק בכל פעילות עירונית. לכן, העירייה בליווי ועדת הנגישות בראשותי, עושה כל שבידיה במסגרת החוק, כדי לחשוב נגיש ולוודא קיומן של הנגשות. על יום העצמאות להיות בסימן עצמאות ונגישות".

לפירוט אירועי עצמאות לחצו כאן

לוח מרקט כפר-סבא