יום הלשון העברית– חגיגה של שפה בבית ספר 'סורקיס' בכפר סבא

אבגדהוש

יום הלשון העברית– חגיגה של שפה בבית ספר 'סורקיס' בכפר סבא

26/04/2017

במסגרת יום הלשון העברית התקיים בבית הספר הפנינג חגיגי שכלל משחקים והפעלות חווייתיות

כשהילדים שלנו מפטפטים בעברית שוטפת, מחדשים את השפה העברית ויוצרים סלנג עכשווי... ממש קשה לדמיין שלפני קצת יותר מ- 100 שנה נחשבה השפה העברית לשפה מתה. תלמידים לא למדו בה, לא דיברו בה והיא נחשבה לשפה של ספרי הקודש בלבד.

בבית הספר "סורקיס" בכפר סבא החליטו לתת כבוד לשפה העברית ולקיים אירוע בית ספרי גדול- יום הלשון העברית.
במסגרת היום החגיגי הוקם במגרש הספורט מבוך ודרך שער גדול, המעוצב כצורת מילון נעו התלמידים ולקחו חלק בתחנות פעילות, העוסקות כולן בתחיית השפה העברית, בסיפורים ובמילים באמצעות פעילויות מהנות ומשחקים.

בנוסף, לקראת יום הולדתו  של אליעזר בן יהודה מחייה השפה העברית, התקיימה בבית הספר תחרות איות מילים. לתחרות קדמה הכנה ולמידה סביב מילים אותן החייה בן יהודה. התלמידים קיבלו רשימת מילים נרדפות, מילים מתחרזות וניבים וביטויים השגורים בשפה העברית, אותן למדו בדרך חווייתית לקראת התחרות, בה לקחו חלק כל תלמידי בית הספר.

פעילות יום הלשון העברית הינה חלק מהפעילויות השנתיות המתקיימות בבית הספר סביב נושא השפה וביניהן- מפגשים עם סופרים, חקר תהליך כתיבת ספר והוצאתו, השתתפות במצעד הספרים ועוד, וזאת מתוך מטרה להעמיק את החיבור והאהבה לספר.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר אמר כי, "מתן כבוד לשפה שלנו הוא מתן כבוד לעצמנו. אני מאמין כי הדרך להגיע לליבם של התלמידים בימינו וליצור תחושת שותפות ואכפתיות הינה באמצעות יצירת פעילויות  חווייתיות בגובה העיניים. אני מברך את מנהלת בית הספר, הצוות החינוכי והתלמידים על יוזמה מבורכת ששמה את הלשון העברית במרכז".

אורלי פרומן מנהלת אגף החינוך בעיריית כפר סבא, "ישנה חשיבות רבה לנושא שימור השפה העברית בקרב הילדים ובני הנוער ואין ספק שזהו אתגר אמתי לשמר את השפה העברית התקנית והרהוטה אל מול הסלנג ושיבושי השפה שפשטו במחוזותינו. אני מברכת על יוזמות מעין אלו ולו בכדי לעודד את הצעירים והמבוגרים כאחד לעשות שימוש בשפה בדרך חווייתית ומהנה" .

ניצה אבידר מנהלת בית הספר, "בית הספר סורקיס רואה חשיבות רבה בלימוד השפה העברית ומקיים מגוון פעילויות מעשירות על מנת להנחיל ולשמר את ידיעת השפה העברית לאורך השנה".

לוח מרקט כפר-סבא