מפגש ראשון מסוגו בכפר סבא: מועצת הנוער העירונית ו'מטרופולין' חוברות יחד לקידום התחבורה הציבורית בעיר
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

24/05/2017

במסגרת המפגש התקיים שיח פתוח עם בני הנוער, בו עלו צרכים ובקשות לייעול התחבורה בעיר וחווית הנסיעה באוטובוס.

מפגש ייחודי בין חברי מועצת הנוער העירונית בכפר סבא, בה חברים תלמידים מחטיבות הביניים והתיכונים בעיר ונציגי חברת "מטרופולין" התקיים במרכז הנוער העירוני.  המפגש נולד ביוזמת חברת "מטרופולין" במטרה לקיים שיח פתוח עם בני הנוער ולשמוע באופן ישיר על צרכי הנסיעות שלהם, בעיות מהשטח, בקשות לשינויים בתדירות הקווים  וכן הצעות יצירתיות לשיפור חווית הנסיעה באוטובוסים.

במסגרת השיחה, העלו בני הנוער בעיות מרכזיות שעיקרן עומס הקווים במרכז העיר, מחסור בקווים לים ולמוקדי בילוי של צעירים. לצד זה, הביעו סיפוק רב מהטכנולוגיות המוטמעות באוטובוסים וציינו כי במקרים רבים היו מעדיפים נסיעה באוטובוס על פני עמידה בפקק ברכב פרטי. במהלך המפגש התבקשו הצעירים לחלוק את חוויותיהם מהנסיעות באוטובוסים, ולהעלות בקשות לקווים חדשים או לשינויים. השיח בין הצדדים היה פורה ונציגי חברת "מטרופולין" הבטיחו לשקול את כל ההצעות של בני הנוער .

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר, "בני הנוער הם צרכני התחבורה העיקריים בעיר ולכן ישנה חשיבות רבה בלימוד הצרכים והבקשות  שלהם. אני בטוח כי התובנות והרעיונות של עליהם דיברו בני הנוער במפגש המשותף  יקרמו עור וגידים לכדי תכנית לשיפור שירות האוטובוסים בעיר לרווחת בני הנוער והתושבים בכלל".

נוי רבני, יו"ר מועצת הנוער העירונית, "התחבורה הציבורית משפיעה על המון אנשים ולכן יש צורך לשפר ולהעצים את התחום. אחד הרעיונות עליהם חשבנו כדי לעודד את הצעירים לנסוע בתחבורה ציבורית הוא קו נוער ישיר הנוסע לים ובנוסף, קו שעובר בתחנות המהוות מוקדי נוער בעיר כמו קניונים ומרכזי בילוי."

ליבנת כהן דן, מנהלת שיווק וקשרי לקוחות במטרופולין, "הפגישה היא המשך סדרת מפגשים שאנו יוזמים עם בני הנוער באזור שרון במטרה לשמוע באופן ישיר על חוויותיהם מהשטח. שמחתי לפגוש בני נוער אינטליגנטיים, רציניים ובעלי מודעות חברתית גבוהה, הנוסעים באוטובוסים גם מתוך מבחירה. הפורומים הללו מאפשרים לנו לחשוב יחד כיצד מתגברים על האתגרים, ומפעילים תחבורה ציבורית טובה ואיכותית, המותאמת לכל הקהלים".

לוח מרקט כפר-סבא