צעירים בני העדה האתיופית מכפר סבא זכו בפרס ג'ויינט- אשלים לשנת 2017

צעירים בני העדה האתיופית מכפר סבא זכו בפרס ג'ויינט- אשלים לשנת 2017

24/05/2017

על עשייה משמעותית למען הקהילה

מדובר ביוזמה משותפת של המחלקה לנוער צעירים וקהילה בסיוע של סטודנטיות מבית ברל יחד עם הצעירים שחברו יחדיו והחליטו לפתח מקום מפגש חברתי לצעירי השכונה

בטקס מכובד ורב משתתפים, אשר נערך בגני התערוכה בת"א, קיבלו צעירים בני העדה האתיופית, הפעילים במרכז הקהילתי בית אברהם, את פרס ג'וינט- אשלים לשנת 2017 על עשייה ומעורבות חברתית בקרב צעירים למען ילדים נוער וצעירים.

במהלך השנה האחרונה פועלת  קבוצת היזמים הצעירים בקרב בני הקהילה האתיופית בכפר סבא בשיתוף פעולה עם המחלקה לנוער צעירים וקהילה ובסיוע של סטודנטיות מבית ברל  למען חברה טובה יותר.  החבורה יזמה הקמת מועדון צעירים חדש בבית אברהם,  במועדון החדש יכולים צעירים אתיופים לפני ואחרי צבא לחוות יחד תהליכי העצמה אישית וחברתית. המועדון עצמו הפך תוך זמן קצר לאבן שואבת ומקום מפגש לכל צעירי השכונה, מוקד לדיונים חברתיים אקטיביים. במסגרת הפעילות במועדון ניתנו למשתתפים מגוון רחב של פעילויות העצמה וכלים פרקטיים למימוש רצונם וחלומותיהם של צעירי השכונה. הצעירים המעורבים בתכנית יצרו שיח צעיר ופורה, אשר נתן מענה אישי ואוזן קשבת לצעירים המצויים בתהליכי כניסה ראשוניים לחברת המבוגרים לאחר הצבא.

בעקבות הפעילות חלה עלייה משמעותית במספר האנשים המצויים כבר היום בעיצומם של תהליכים לקראת כניסתם למכינות לתואר ראשון והשתלבותם בעולם העבודה. כתוצאה מיוזמתם הקהילתית עלה שיעור הפעילים הצעירים במסגרת המרחב הקהילתי באופן משמעותי.

ועדת הפרס נימקה את החלטותיה וכתבה כי, "הועדה ראתה ביוזמת הצעירים היזמים מהקהילה האתיופית מהם, בוגרי צהל בו עשו שירות משמעותי פורצי דרך, יזמים חברתיים וחלוצים אשר בחרו מרצונם לחזור לשכונה בה גדלו ולשמש מקור לחיקוי עבור בני הנוער ולהשפיע ולשנות את המציאות בשכונה. בעיננו הם חלוצים המבטאים ציונות מהסוג החדש והם ראויים מאוד לקבלת פרס צוות מצטיין בקטגוריה הציוותית של אשלים לשנת 2017".

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר , "הקהילה שלנו בכפר סבא מתאפיינת בעזרה הדדית ובהתנדבות למען הזולת. הפעילות של הצעירים מהקהילה האתיופית משמחת אותי מאד ואני מעריך מאד את פועלם למען צעירים אחרים. עבורי הם מהווים השראה ומודל לעשייה חיובית למען הכלל. אני מודה להם ומעריך את פועלם".

מירב הלפמן, מנהלת המחלקה לנוער צעירים וקהילה,  "מעורבותם של הצעירים בפיתוח יוזמות חברתיות והתנסותם ביזמות חדשנות וההתנדבות מסייעים בבניית חברה סולידרית המשפיעה על דמותם של הצעירים ובני הנוער"

לוח מרקט כפר-סבא