לראשונה - נחנך בכפר סבא הקאנטרי הירוק הראשון בישראל

לראשונה - נחנך בכפר סבא הקאנטרי הירוק הראשון בישראל

25/05/2017
אדיר שמיר מנהל הקאנטרי (הגדל תמונה)
אדיר שמיר מנהל הקאנטרי

בטקס חגיגי ומרשים, כיאה לאג'נדה של העיר כפר סבא, שרואה את עצמה כעיר ירוקה ומקיימת, נחנך קאנטרי כפר סבא, שהפך לקאנטרי הירוק הראשון בישראל.  לאורך השנה האחרונה עבר הקאנטרי שדרוגים רבים, שהפכו אותו לקאנטרי, הפועל על פי עקרונות הקיימות ושם לעצמו למטרה לחסוך באנרגיה ומים במטרה לשמור על איכות חיי התושבים הבאים בשעריו.

את התהליכים הירוקים והמקיימים בקאנטרי כפר סבא ליוו לכל אורך הדרך גורמי המקצוע של אגף איכות הסביבה בעיריית כפר סבא באמצעות מחלקת קיימות בעיריית כפר סבא.

בין השאר הותקנה במתחם הקאנטרי מערכת קולטי שמש סולריים –לניצול אנרגיית השמש לחימום המים בחדרי המקלחות, הותקנו מחליפי חום- טכנולוגיה חדשנית, שהופכת חום לקור וכתוצר לוואי משמשת לקירור חדר הכושר, מתקן טיהור אוויר בטכנולוגיה חדישה ללא כימיקלים ובעזרת חיטוי אופטי דמוי קרני השמש וכן מכלי אגירה שאוגרים אנרגיה סולרית לשימוש גם בלילה. בנוסף הותקנה מערכת חדשנית למחזור המים, המאפשרת שימוש חוזר של המים בכמות שתספיק גם לצורכי השקיה של כל המדשאה והגינון של הקאנטרי-  מדובר בחיסכון של 10 קוב מים בשנה.

כמו כן, הותקן בהתאם ליישום מדיניות הפרדת האשפה של עיריית כפר סבא והתייחסות לפסולת כמשאב מתקיימים בקאנטרי גם תהליכי הפרדת אשפה. מסביב לבריכה הוצבו פחים לזריקת פסולת אורגנית, במזנון ישנה הפרדה בין פסולת אורגנית ליבשה ועוד.  במהלך הטמעת הנושא העבירו גורמי המקצוע מאגף קיימות בעיריית כפר סבא הדרכות לעובדים לתפעול הפרדת האשפה ועוד.

חשוב לציין כי הקאנטרי מציע מגוון רחב של פעילויות גופניות לכל גיל ולכל רמה, הקאנטרי מעודד אימוץ אורח חיים בריא ומעניק הדרכה וסיוע בתזונה, הקפיטריה במקום מספקת מנות בריאות.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר: " עיריית כפר סבא מקדמת את נושא הקיימות והשמירה על איכות חיי התושבים כחלק בלתי נפרד מהערכים המובילים של העיר. אך טבעי הדבר שבעיר הירוקה יקום הקאנטרי הירוק הראשון בישראל. אני מודה למנכ"ל קאנטרי כפר סבא, אדיר שמיר, על הובלת פרויקט חלוצי ליצירת קאנטרי ירוק בישראל  ועובדי אגף איכות הסביבה ומחלקת קיימות על ליווי צמוד ומקצועי של הפרויקט".

אדיר שמיר מנהל קאנטרי כפר סבא:  "אני גאה מאד בתהליכים שהובלנו בשנה האחרונה יחד עם אגף איכות הסביבה ומחלקת הקיימות בעירית כפר סבא. אני מזמין את כל התושבים להגיע ליהנות ממתקני ספורט איכותיים ומקאנטרי שחרט על דגלו את ערכי הקיימות, שמירה על איכות חיים ואורח חיים בריא".