הנואמים הכי מוכשרים גדלים בכפר סבא

הנואמים הכי מוכשרים גדלים בכפר סבא

29/05/2017

תלמידי החט"ב בכפר סבא לקחו חלק באירוע דיבייט עירוני בנושא שוויון בין מגדרי והוכיחו כי יש להם בהחלט מה להשמיע למבוגרים

חוסר שוויון מגדרי בין נשים וגברים בצבא, שירת נשים באירועים ציבוריים, עידוד ספורט נשי- אלו היו רק חלק מנושאים, שעלו לדיון באירוע הדיבייט העירוני,  בו לקחו חלק תלמידי חטיבות הביניים בעיר, אירוע שעסק השנה בנושא מגדר ושוויון בין מגדרי.  מדובר באירוע שיא, שהינו חלק מתכנית לימודים שנתית, שעסקה בתקשורת בינאישית. במסגרת השיעורים רכשו התלמידים כלים ומיומנויות של עמידה מול קהל, העברת מסרים, בניית טיעונים, שכנוע ועוד.

בנאומיהם בחרו נציגי  בתי הספר לדבר על נושא מסוים הקשור למגדר, להסביר את חשיבותו, את השלכותיו  על חיי היומיום ולספר על יוזמה שהיו מעוניינים לקדם על מנת להעלות את המודעות לנושא השוויון  בבית הספר, בעיר ובקהילה. ספיר וגל נציגי חט"ב ע"ש  "אילן רמון", דיברו על נושא חוסר שוויון מגדרי בין נשים וגברים בצבא. מיה ושירה מחט"ב "בר לב" דיברו על שוויון בין נשים לגברים במוסיקה, על כך שגם נשים יכולות לשיר בכל מקום ובכל דרך ללא תנאים מקדימים ואף הציעו לקדם מיזם בית ספרי בו ישירו דואטים בנים ובנות יחד. אורי ועמית שוורץ מחט"ב "שז"ר"  דיברו על החשיבות שבשילוב תכני להט"בים בחטיבת הביניים והעלאת המודעות לנושא בקרב תלמידים. ונציגי חט"ב "שרת" דיברו על שוויון נשים בתחום הספורט ועל הצורך לתת הזדמנות שווה לספורטאיות להוכיח את עצמן,
לכל אורך האירוע ישב הקהל מרותק לנאומים ולתכנים שהועלו ומחיאות הכפיים הסוערות בסיום האירוע העידו על הצלחתו הרבה.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר אמר כי, "אני גאה בבני הנוער שלנו, שהטיבו לבטא את עצמם, הביאו נימוקים וטעונים מעניינים  והוכיחו כי לדור הצעיר בהחלט יש מה לומר וגם המבוגרים שבחבורה יכולים ללמוד מהם. תכנית הדיבייט העירונית נותנת בידי התלמידים כלים מעשיים, שמסייעים להם לבטא את עצמם ואת דעותיהם בצורה מכובדת ובהירה. העובדה שהם למדו לקיים שיחה ודיאלוג בצורה משכנעת, מלומדת ותרבותית משמחת וחשובה.  אני גאה במערכת החינוך בכפר סבא על הערכים שהיא מנחילה לבני הנוער שלנו".

יהורם לוי סגן מנהל אגף החינוך בעיריית כפר סבא, "תורת הנאום בגילאים כה צעירים היא משאב מעצים לקראת פיתוח העתיד בקרב התלמידים. בעולמנו, שבכל רגע נתון ישנן תמורות חדשות, חשוב מאוד לדעת כיצד לבוא לידי ביטוי ולהציג את האני מאמין ולשכנע את הקהל בתפיסות החדשניות המתרחשות בעולם".

לוח מרקט כפר-סבא