עיריית כפר סבא בשיתוף ועד ההורים המרכזי משיקה את "יולי שמח ביול"א"

עיריית כפר סבא בשיתוף ועד ההורים המרכזי משיקה את "יולי שמח ביול"א"

4/06/2017

עיריית כפר סבא תעניק תקציב חד פעמי של 3000 ₪  לפעילות העשרה תרבותית במהלך חודש יולי בגנים. מדובר במהלך עליו הוחלט כבר במהלך חודש מרץ בשיתוף עם ועד ההורים ולרווחת הילדים.

במסגרת הסכמים בין אגף  החינוך בעיריית כפר סבא וועד ההורים המרכזי, שנקבעו כבר במהלך חודש מרץ הוחלט על הוספת תקציב חד פעמי לכל גן הפועל במסגרת יול"א לצורך  קיום תכנית העשרה בחודש יולי 2017.  מדובר בתוספת מכובדת תקציב של 3000 ₪ לכל גן. תכני ההעשרה יהיו ממגוון עולמות התרבות והתוכן ויהוו העשרה נוספת לפעילויות הקיימות בצד תכני עניין ולימוד המתאימים לילדי הגן.

במסגרת תכנית ההעשרה הקיצית ישתתפו כל גני הילדים בפעילות בתחום המחול וישתתפו בשעורי הרקדה של ריקודי זוגות, שורות ומעגלים, המבוססת על שירי ילדים מוכרים. את הפעילות ינחה צוות מורים מוסמך, הפועל בבתי הספר היסודיים כבר מספר שנים. בנוסף, יקבלו סדנא מהנה של "ליצנות ירוקה"-  בסדנה זו ילמדו ערכים של קיימות ושמירה על סביבה ירוקה,  העשרה נוספת היא העשרה מוסיקלית, אותה יעביר צוות מורים מיומן, הפועל בחסות הקונסרבטוריון העירוני כפר סבא עם התוכנית "מגלים עולם במצולות הים " .

בתחום האמנות יחשפו הילדים לפעילות חווייתית והתנסותית בעקבות אמנים ויצירות אמנות מפורסמות, אותה יעבירו אנשי הגלריה העירונית כפר סבא. גם מנהלת החווה החקלאית של כפר סבא תגיע לכל גני הטרום חובה ותעביר פעילות חווייתית שנושאה המרכזי הוא 'ירקות בחמישה צבעים'- פעילות המשלבת משחקים, עבודות יצירה הקראת סיפור והסבר על חשיבות האכילה המגוונת ואכילת ירקות במגוון צבעים. כמו כן, צוות המוזיאון העירוני כפר סבא יגיע אל גני הילדים ויעביר פעילויות מותאמות לגילאים השונים.

חשוב לציין כי מכיוון שמדובר במגוון רחב של פעילויות והפעלות תהייה התאמה בין סוג הפעילות לגיל הילדים.  יש להדגיש כי  תוספת התקציב, ששוריין לצורך תכנית ההעשרה נקבע כבר לפני מספר חודשים ללא שום קשר למחאת ההורים העכשווית.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר אמר כי, "עיריית כפר סבר רואה לנגד עיניה את רווחתם וטובתם של הילדים ולכן פועלת באופן מתמיד לשיפור התנאים. תכנית  ההעשרה המשודרגת בגני היול"א תיתן לילדים הזדמנות ליהנות מחוויה משמעותית ומעשירה גם בחודשי הקיץ".

אורלי פרומן מנהלת אגף החינוך אמרה כי, "אני שמחה על תכנית ההעשרה המגוונת בתחומי התרבות והאמנות השונים, אותה יחווה ילדי גני הילדים במסגרת היול"א. התוכנית הינה סיום הולם לתכנים שחוו הילדים במהלך כל השנה וינעימו את חודש הקיץ החם".