כולנו "חכמים באנרגיה"

כולנו "חכמים באנרגיה"

5/06/2017

עיריית כפר סבא הובילה בשנתיים האחרונות פרויקט בינלאומי לחיסכון באנרגיה במימון האיחוד האירופאי ובשיתוף רשויות ערביות מהמשולש.

בטקס חגיגי, בו לקחו חלק קבוצות מנהיגות מ- 18 בתי ספר בכפר סבא ובערי המשולש, ציינו השבוע שנתיים לפרויקט המשותף.

את הפרויקט הובילו לכל אורך הדרך גורמי המקצוע של אגף איכות הסביבה בעיריית כפר סבא באמצעות מחלקת הקיימות ומחלקת חשמל.

קבוצות מנהיגות מ- 18 בתי ספר בכפר סבא ובערי המשולש הדרומי השתתפו בטקס הסיום המרגש של הפרויקט הבינלאומי "חכמים באנרגיה",  בו לקחו חלק בשנתיים האחרונות.  אירוע הסיום התקיים בקאנטרי כפר סבא- הקאנטרי הירוק הראשון בישראל במעמד מ"מ וסגן ראש עיריית כפר סבא צביקה צרפתי, ראש עיריית טירה מר מאמון עבד אל חי, בכירים מעיריית כפר סבא, נציגים מאיגוד ערים משולש דרומי, ממשרד התשתיות, האנרגיה והמים, מהמשרד להגנת הסביבה, נציגים מטעם האיחוד האירופאי שמימן את הפרויקט, מנהלים, מורים ועוד.  את הפרויקט הובילו לכל אורך הדרך גורמי המקצוע של אגף איכות הסביבה בעיריית  כפר סבא באמצעות מחלקת הקיימות ומחלקת חשמל בשיתוף אגף החינוך.

פרויקט "חכמים באנרגיה" הינו מיזם של עיריית כפר סבא בשיתוף עם איגוד ערים לאיכות סביבה משולש דרומי ובמימון האיחוד האירופי. מטרת הפרויקט היתה להוביל מהלך חינוכי משותף להתייעלות אנרגטית והפחתת גזי חממה, כחלק מהמאמץ העירוני והעולמי לעצור את ההתחממות הגלובאלית.  הפרויקט כלל  18 בתי ספר ו- 6 מבני ציבור בכפר סבא וברשויות המשולש הדרומי.

הפרויקט ייצר מודל בר שכפול לשימוש במערכות ניהול אנרגיה בבתי ספר ולאור ההצלחה הרבה הוטמע בכלל בתי הספר היסודיים בכפר סבא, במימון עצמי של העיריה, מתוך הבנת התרומה של מערכות אלה ככלי חינוכי ותפעולי במעבר לניהול עצמי חכם וחסכוני. סה"כ נחסכו בפרויקט מעל 350,000 קוט"ש, המהווים הפחתה של כ- 11% בצריכת האנרגיה במבנים שנבחנו.

במהלך הפרויקט התקיימה גם תחרות בין בתי הספר על חיסכון מרבי במשאב האנרגיה.
בתי הספר הזוכים בכפר סבא -  ש"י עגנון- מקום ראשון, חטיבת אלון- מקום שני וביה"ס הירוק ע"ש פרס- מקום שלישי, זכו בתקציב למימוש פרויקט דגל בנושא התייעלות אנרגטית בבית ספרם.

בנוסף, במסגרת הפרויקט כתבו גורמי המקצוע בעירייה בשיתוף עם משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים ערכה להטמעת מערכות אלו בבתי ספר בישראל ובימים אלו המשרד עמל קורא לרשויות נוספות לאמץ פרויקט דומה בבתי ספר בארץ.

כמו כן, במסגרת הפרויקט נרשמו כ-300 משקי בית ל"מחשבון האנרגיה הביתי", אשר מסייע לעשות מעקב אחר חשבונות החשמל ומעניק לכל משק בית דירוג השוואתי ביחס לשכנים שלו.

לאחר הטקס החגיגי נחנך גם הקאנטרי הירוק הראשון  בישראל  ומר אדיר שמיר, מנהל הקאנטרי, הציג מערכות לחיסכון באנרגיה באמצעות קולטנים סולאריים לחימום המים, טכנולוגיה להחלפת חום בקור, המשמשת לקירור חדר הכושר וניצול מי המלתחות להשקיית מדשאת הקאנטרי.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר, "אני גאה לקחת חלק במפגש סיכום פרויקט "חכמים באנרגיה", אותו מובילה עיריית כפר סבא יחד עם איגוד ערים משולש דרומי ורשויות המשולש הדרומי. אין ספק שהפעילות החינוכית היא העתיד של נושא הקיימות. הילדים שלנו הם סוכני השינוי ועל כן אנו משקיעים בהם רבות. אני מבקש להודות לאיחוד האירופי על תמיכתו בפרויקט הייחודי שלנו, המשלב חדשנות וניהול חכם של אנרגיה, לצד פעילות מעמיקה של דו-קיום ושיח אזורי המחזק את השכנות הטובה בין הערים באזור".

לוח מרקט כפר-סבא