עיריית כפר סבא יזמה קורס ייעודי להכשרת סייעות לגני הילדים בעיר

עיריית כפר סבא יזמה קורס ייעודי להכשרת סייעות לגני הילדים בעיר

12/06/2017

במסגרת הקורס שנמשך שנתיים קיבלו הסייעות הכשרה במגוון רחב של תחומים וביניהם- חינוך, פסיכולוגיה, פדגוגיה, היכרות עם עולם הילדים, תכניות לימודים מעשירות ועוד.

במהלך החודש הקרוב ייפתח קורס נוסף של סייעות ביוזמת מחלקת גני הילדים ושיתוף עם מכללת בית ברל.

אגף החינוך בעיריית כפר סבא ומחלקת גני הילדים מקיימים קורס ייעודי ויוקרתי להכשרת סייעות לגני הילדים בכפר סבא . בקורס שהיקפו 270 שעות והינו ברמה אקדמית, השתתפו כ- 30 סייעות והוא התקיים במרכז להשכלת מבוגרים בכפר סבא.

קורס סייעות גני הילדים שנפתח בספטמבר 2016 , הינו חלק מתפיסת עולם חינוכית, הדואגת להכשרת הסייעות שהן דמות חינוכית משמעותית בגן הילדים. האג'נדה  החינוכית, שהובילה לפתיחת הקורס היא הרציונל  שעומד מאחורי תפקיד הסייעת הגן ואחריותה הן על היבטים ארגוניים והן על היבטים פדגוגיים.  על כן, עליה לקבל הכשרה מקיפה ומיטבית שתקדם את הילדים בגן.

במסגרת הקורס, קיבלו  הסייעות הכשרה בתחומים חינוך, פסיכולוגיה, פדגוגיה, משאבי אנוש, תכניות לימודים מעשירות ועוד  עפ"י תכנית משרד החינוך. בין השאר הרצתה בפני הסייעות אורלי פרומן  מנהלת אגף החינוך בעירייה על תפיסות חינוכיות ואביבה מורדקוביץ מנהלת מחלקת גני ילדים העבירה סדנא העוסקת בהגדרת תפקיד הסייעת בגן הילדים.
חשוב לציין כי במהלך החודש הקרוב ייפתח קורס נוסף  של סייעות ביוזמת מחלקת גני הילדים ושיתוף עם מכללת בית ברל.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר, "הסייעת הינה צלע משמעותית וחשובה מעין כמוה במשולש גננת וילדים.  יש לה תפקיד רב ערך בכל הקשור לחינוך הילדים בגיל הרך ולכן עליה גם לקבל הכשרה פדגוגית מקיפה כדי לתרום לחינוכם של הילדים. אני מודה לאורלי פרומן מנהלת אגף החינוך, לאביבה מורדקוביץ מנהלת מחלקת גני הילדים ולכל צוות המחלקה על יוזמה חשובה וברוכה זו".

אביבה מורדקוביץ מנהלת מחלקת גני ילדים בעירייה, "חשוב לי לפתח את תפקיד הסייעת בגן הילדים וזאת מכיוון  שהיא חלק משמעותי מהעבודה החינוכית הנעשית בגן. הסייעות נהנות מהלמידה ומיישמות בגנים את הידע שהן צוברות לרווחת הילדים".

לוח מרקט כפר-סבא