השרה מירי רגב העניקה לעיריית כפר סבא את פרס שרת התרבות היוקרתי שניתן לרשויות מקומיות
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

23/06/2017

שרת התרבות העניקה את הפרס לרשויות מקומיות מובילות בתחומי תרבות וספורט בטקס חגיגי ומרשים

עיריית כפר סבא הגיעה השנה למקום השלישי והמכובד. הטקס התקיים במעמד מ"מ וסגן ראש העיר צביקה צרפתי, מנכ"לית העירייה אושרת גני גונן, אמיר גבע מחזיק תיק התרבות ויאיר משיח מנהל החברה לבילוי ופנאי ומנהל אגף התרבות בעירייה.

במכתב שכתבה השרה מירי רגב, אל ראש העיר, יהודה בן- חמו טרם הטקס, ציינה השרה  כי הרשויות המקומית מהוות בעיניה מנוע צמיחה עיקרי לפיתוח פעילויות תרבות וספורט, שמהוות כיום מרכיב משמעותי באיכות חיי התושבים. השרה רגב הוסיפה כי "מאז כניסתי לתפקיד אני פועלת להגדיל את שיתוף הפעולה בין המשרד לרשויות המקומיות מתוך הבנה ואמונה כי זו הדרך לממש את תפיסת עולמי הרואה בספורט ובתרבות כלי חברתי מהמעלה הראשונה שיש להנגישו לכלל התושבים בכל מקום ומקום, על פי צרכיהם המיוחדים ואין כרשויות המקומיות לעשות זאת".

יש לציין כי כפר סבא זכתה בעבר בפרס הראשון לרשויות בינוניות בתחום התרבות והספורט. אך השנה, לראשונה, התמודדה העיר בקטגוריית ערים גדולות, שבהן מעל ל- 100 אלף תושבים, כשכפר סבא היא הקטנה מבניהן לפי חישוב מספר התושבים.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר אמר כי "העיר כפר סבא הייתה ועודנה עיר של תרבות וספורט, המציעה לקהל שוחרי התרבות מגוון רחב של פעילויות העשרה ופנאי. אני גאה בעשייה של אגף התרבות בעירייה, עליו מנצח במקצועיות וביד רמה, יאיר משיח, ומזמין את כל תושבי העיר לקחת חלק בשלל הפעילויות התרבותיות והאיכותיות בעיר. אנו נמשיך לעמוד בסטנדרטים גבוהים בתחום התרבות, וגם בתחומי העשייה האחרים".

אמיר גבע חבר המועצה ומחזיק תיק התרבות, "ראוי להבין את משמעות ההישג. החל משנת 2016 אנו ברשימת הערים הגדולות בישראל בהן 100 אלף תושבים ומעלה, כשבקטגוריה זו נמנות ירושלים, ת"א וחיפה. כפר סבא היא הקטנה והחדשה ברשימה, וכבר מדורגת במקום השלישי מבחינת תרבות ופנאי. זאת על אף שתקציבי התרבות של רוב הערים גדולים לאין שעור משלה. זהו הישג מכובד מאין כמותו".

יאיר משיח מנהל אגף התרבות ויו"ר החברה לתרבות ופנאי בכ"ס: "אגף התרבות בעיריית כפר סבא והחברה לתרבות פנאי גאים במתן שלל פעילויות תרבות, פנאי והעשרה לתושבי העיר. כוכב הצפון המנחה את דרכנו הינו  פעילויות באיכות גבוהה ביותר, המתאימה לכלל הגילאים והצרכים ובפריסה בכל רחבי העיר. אנו גאים במיוחד בפעילות המתקיימת בהיכל התרבות המפואר שלנו, ובפסטיבלים הייחודיים בהם פסטיבל כ"ס לתזמורות וביג בנד, טנגו כפר סבא למחול, פסטיבל שירי משוררים, אפוס קולנוע ועוד ועוד".

לוח מרקט כפר-סבא