תלמידים מכפר סבא פיתחו "מגן חום לאבזם החגורה" וייצגו את אזור השרון בתחרות ארצית בנושא יזמות

23/06/2017

התלמידים פיתחו את המוצר - "מגן חום לאבזם החגורה"- שמטרתו, בין היתר, לתזכר את נוסעי הרכב בחגירת חגורות בטיחות.

בשנה האחרונה השתתפו תלמידים משכבת ט' בחטיבת הביניים, מדרשית נעם, בכפר סבא בפרויקט יזמים צעירים. במסגרתו למדו על עולם העסקים והיזמות. היה עליהם להקים חברה, לפתח מוצר בנושא בטיחות בדרכים ולשווקו לגורמי חינוך ולתושבי העיר. למרות גילם הצעיר, המוצר פותח ויוצר ברמה הגבוהה ביותר לאחר הבנה מעמיקה של הבעיה והצורך בפתרון יעיל.

לאחרונה התקיים האירוע המסכם של הפעילות עם כלל הקבוצות באזור השרון, כשכל אחת מהן הציגה את התהליך שעברה והמוצר שפיתחה. מתוכן נבחרה קבוצת מדרשית נועם לייצג את השרון באירוע הארצי שיערך בתחילת שנת הלימודים הקרובה.

נותנת החסות הרשמית של הקבוצה הייתה הרשות העירונית לבטיחות בדרכים בכפר סבא, שהעבירה לקבוצה שיעורי העשרה בנושא. לבסוף, המוצר שפותח הוא מגן חום לאבזם חגורת הבטיחות ברכבים המגיע בצבעים בולטים. למגן שתי מטרות, הראשונה להגן מחום ברזל החגורה, בייחוד בחודשי הקיץ החמים. והשנייה, להזכיר להורים ולילדים לחגור את חגורה בעת הנסיעה ברכב.

הייצור מתבצע במפעל מוגן המעסיק אנשים בעלי מוגבלויות. החברה יצרה ומכרה עד כה יחידות רבות, ונמצאת במגעים עם גורמי חינוך בעיר להרחבת מכירת המוצר. את מגן החום ניתן להזמין במחיר סמלי של כ- 5 ₪.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר ציין כי "תלמידי העיר כפר סבא ממשיכים להגיע להישגים גבוהים, להצטיין ולגרוף פרסים. ניכר שהייתה חשיבה מפורטת בכל תהליך פיתוח המוצר, והצלחתם לענות על מספר צרכים המתעוררים ברכב ולהם חשיבות לבטיחות בדרכים. אני גאה בכם, ומאחל הצלחה רבה בשלב הארצי".

סיגל שטרית מנהלת הרשות העירונית לבטיחות בדרכים: " עצם הרעיון לבחור נושא מציל חיים מעיד על אופיים של הנוער שאנו מחנכים ומגדלים לתפארת, עד כה בחרו כשישה בתי ספר לרכוש בצורה מרוכזת לכלל התלמידים בבתי הספר היסודיים. אין ספק שזו הצלחה בעבור בני הנוער שעברו הכשרה של יזמים צעירים. בהצלחה בהמשך התחרות הארצית ובטוחה כי יניבו פירות בעתיד. בהזדמנות זו ברצוני להודות למלווה הקבוצה שימי ברגרבסט שעושה עבודה מופלאה עם בני הנוער יישר כח".

שמואל בר לבב, מנכ"ל מוסדות מדרשית נעם , אמר כי "אנו גאים בפרויקטים של כיתות ט', שאחד מהם הוא פרויקט יזמים צעירים. התלמידים תורמים משעות הפנאי שלהם, ועושים זאת בהתנדבות, וזו בהחלט דרך ארץ קדמה לתורה".

לוח מרקט כפר-סבא