סופרים צעירים: ילדי גן אנקור בכפר סבא כתבו והפיקו ספרים דיגיטליים

אבגדהוש

סופרים צעירים: ילדי גן אנקור בכפר סבא כתבו והפיקו ספרים דיגיטליים

23/06/2017

מדובר בפרויקט ייחודי, אותו הובילה הגננת אסתי שביט מגן אנקור בכפר סבא לכבוד חודש הספר העברי

ילדי  גן אנקור, רק בני 6 , הם סופרים צעירים של ממש, שספריהם המודפסים הוצגו בתערוכה מכובדת בספריה העירונית במרכז גלר בכפר סבא.

לקראת חודש הספר החליטה הגננת אסתי שביט סבא לקדם פרויקט של ספרים דיגיטליים בגן מתוך רצון לחבר בין עולם הספר הישן לכאורה לעולמם הדיגיטלי של הילדים של היום. במסגרת הפרויקט הילדים עברו תהליך ממושך במסגרתו למדו איך ספר נולד- החל משלב הרעיון, דרך שלבי העיצוב, האיורים, עימוד ועד שלב ההדפסה והכריכה.

במסגרת הפרויקט הפך כל ילד לסופר ומאייר והתנסה בכל השלבים של יצירת הספר עד הוצאתו לאור. במהלך יצירת הספר, נחשפו הילדים למושגים רבים ושונים כגון: תוכן עניינים, עימוד, הגהה, עריכה, איור, תקציר וכו'.  כל ילד בגן ישב  עם הגננת ישב ובאמצעות תוכנת גוגלה- תוכנה לימודית לגיל הרך כתב את הסיפור המיוחד פרי דמיונו ובאמצעות האפליקציות השונות בתוכנה יצר רקעים, דמויות , סוגי כתב ושאר אלמנטים מצוירים. בין השאר כתבו הילדים על כדורגל, דרקונים, ימי הולדת וחיות שונות והכל בלשון ציורית וילדותית להפליא.

כחלק מהתהליך הגיעה לגן גם מנהלת ספריית מרכז גלר, הגברת ענת יפרח, והשלימה את המידע סביב נושא הספר והספרייה, שוחחה עם הילדים והסבירה להם מדוע כדאי לקרוא ספרים, כיצד קריאת ספרים מפתחת את הדמיון, מעשירה את השפה, את הביטויים, את המילים ועוד.

בסיכום התהליך, בשיתוף פעולה בין ספריית גלר לגן, הציגו ה"סופרים הצעירים" את הספר "הדיגיטלי" האישי בתערוכה מיוחדת במינה שתוצג בספריית מרכז  "גלר" .

אסתי שביט, מנהלת גן אנקור: "הפעילות של הפקת ספרים דיגיטליים ע"י ילדי הגן מטיבה להמחיש את השינויים וההתחדשות שעוברת מערכת החינוך בכפר סבא שמתאימה את התכנים הלימודיים לעידן בו הדיגיטל שולט. זוהי פעילות איכותית ומשמעותית מעין כמוה המקרבת את הילדים לעולם הספר ומעודדת את הקריאה והיצירה. הילדים סיפרו וכתבו סיפורים מקסימים והפיקו הנאה רבה מכל התהליך".

לוח מרקט כפר-סבא