בישיבת מועצת העיר הקרובה יקודם נושא אכיפת עבירות תנועה המבוצעות על ידי אופניים וקורקינט חשמליים
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

4/07/2017

בין העבירות שתיאכפנה מעתה:

• איסור רכיבה והרכבה על מדרכה
  • שימוש בטלפון נייד לרבות באוזניות בעת רכיבה על המדרכה
  • איסור גרימת הפרעה לעוברי דרך במדרכה
  • איסור רכיבה בעת חציית מעבר חציה
  • איסור שימוש בדרך שיועדה לסוג מסוים של כלי רכב או עוברי דרך על ידי נוהגי רכב או עוברי דרך אחרים

חשוב להדגיש כי בטרם יינתנו קנסות תבוצע פעילות הסברה מקיפה, יינתנו התראות ולאור הנתונים שייאספו יעלה הנושא שנית לדיון במועצת העיר.

עיריית כפר סבא תביא לאישור מועצת העיר הקרובה את נושא אכיפתן של עבירות תנועה חמורות,  המבוצעות על ידי אופניים וקורקינט חשמליים הנהוגים על ידי נערים מגיל 16 ומעלה, זאת על פי הוראות החוק לייעול הפיקוח והאכיפה העירוניים ברשויות המקומיות (תעבורה), תשע"ו – 2016, באמצעות פקחים עירוניים.  המטרה היא להביא להגברת אכיפתן של עבירות חמורות  ביחס לאופניים וקורקינט חשמליים וזאת לאור התאונות הרבות שנגרמות להולכי רגל, חלקם קשישים וילדים עקב נהיגה פרועה ובלתי מרוסנת על מדרכות העיר ובדרכים המיועדות למעבר הולכי רגל. בין העבירות שייאכפו מעתה ע"י הפיקוח העירוני  ניתן לציין עבירות כגון- איסור רכיבה והרכבה על מדרכה, שימוש בטלפון נייד לרבות באוזניות בעת רכיבה על המדרכה, איסור גרימת הפרעות חמורות  לעוברי דרך במדרכה, איסור רכיבה בעת חציית מעבר חציה, איסור שימוש בדרך שיועדה לסוג מסוים של כלי רכב או עוברי דרך על ידי נוהגי רכב או עוברי דרך אחרים. יש לציין כי סוגיית  הפיקוח והאכיפה העסיקה את משטרת ישראל ואת הרשויות המקומיות מזה זמן רב, כאשר סמכות האכיפה הייתה רק ברשות משטרת ישראל שהפעילה אותה עפ"י מדיניות, שהוכתבה ע"י המפכ"ל.  באוגוסט 2016 אושר החוק הנ"ל, הידוע בשם "חוק האופניים" , המאפשר לפקחי העירייה לאכוף את העבירות הנ"ל, בכפוף לקבלת אישור מועצת העיר. עירית כפר סבא מבקשת להגביר האכיפה ולתת בידי גורמי הפיקוח העירוני את הכלים לעשות כן.
לפי הערכות, בישראל נעשה שימוש ביותר מ-100 אלף זוגות אופניים חשמליים. מהירות הנסיעה בהם יכולה להגיע ל-25 קמ"ש ויותר, אולם רבים מהרוכבים אינם משתמשים בקסדה. על פי נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, ב-2014 היו מעורבים 141 אופניים חשמליים בתאונות דרכים עם נפגעים. מתוכן תאונת דרכים אחת קטלנית, 20 קשות ו-120 שהוגדרו כתאונות קלות. ההערכות הן כי בשל מקרים רבים שאינם מדווחים - המספר האמתי גבוה בהרבה.
יש לציין כי עיריית כפר סבא באמצעות השיטור העירוני כבר החלה להגביר את האכיפה בכל הקשור לנושא רכיבה מסוכנת על אופניים חשמליות. זאת לאור השינוי בתקנות ומדיניות האכיפה  הארצית של משטרת ישראל כנגד אופניים חשמליות. החל מחודש מאי החל השיטור העירוני לבצע פעילות היקפית למיגור התופעה. בני נוער מתחת לגיל 16 אשר נתפסו מבצעים עבירות מסכנות חיים, קיבלו זימון להתייצב יחד עם הוריהם לשימוע בפני מפקד השיטור העירוני ובמקביל הוחרמו  סוללות  האופניים שלהם למשך שבוע ימים עד מועד השימוע.
חשוב להדגיש  כי בטרם יינתנו קנסות לרוכבי האופניים החשמליות תבוצע פעילות הסברה מקיפה, יינתנו התראות ולאור הנתונים שייאספו יעלה הנושא שנית לדיון  במועצת העיר.

צביקה צרפתי מ"מ וסגן ראש העיר, "המטרה שלנו היא לשנות את תרבות הנהיגה של הרוכבים. מדובר בתופעה מסוכנת מאין כמוה המסכנת את כלל משתמשי הדרך- הולכי רגל, רוכבי אופניים , נהגי מכוניות  ואת רוכבי האופניים החשמליות עצמם. אני רואה חשיבות עליונה בכך  שנושא האכיפה יוסדר לטובת כלל תושבינו. אני קורא לכלל נהגי האופניים החשמליות וגם להוריהם לשמור על כללי הבטיחות, לשמור על החיים ולהימנע מעונשים מיותרים ".

לוח מרקט כפר-סבא