אגף קהילה, רווחה ונוער בעיריית כפר סבא מובילים קבוצות תמיכה לילדים להורים גרושים

אבגדהוש

6/07/2017
הגדל תמונה

מדובר בקבוצות המיועדות לילדים בגילאי 9-11 שהוריהם נמצאים בהליך גירושין ומטרתן לסייע להם להתמודד עם משבר הפרידה.

עיריית כפר סבא באמצעות אגף קהילה, רווחה ונוער מובילה קבוצות תמיכה ייעודיות, המיועדות לילדים בגילאי 9-11 שהוריהם נמצאים בהליך גירושין ומטרתן לסייע להם להתמודד עם משבר הפרידה. תהליך הגירושין הינו מצב משברי המשפיע על כל המשפחה ולעיתים נדרשות מספר שנים עד שהמשפחה יוצרת איזון מחודש.

בימים אלו הסתיימה הפעילות של אחת הקבוצות בה לקחו חלק כ- 10 ילדים.  הקבוצה הייעודית מהווה מקום השתייכות לילדים, מעצימה את הדימוי העצמי שלהם ומעניקה להם כלים להתמודדות עם מצבי משבר בחייהם. בקבוצה, בה נמצאים ילדים באותו מצב משברי, יכולים הילדים לחוש הבנה והזדהות המאפשרת  להם לבטא את עולמם, רגשותיהם ומחשבותיהם.

את הקבוצה הנחו מיכל אלמוג וריקי לוי, עובדות סוציאליות בשירותי הרווחה בעיר ומומחיות בתחום. במסגרתה הן השתמשו בכלים חווייתיים כמו: ציור, קלפים, סרטים, תנועה, משחקים, דמיון מודרך, מוסיקה וכתיבה, כל זאת במטרה לעודד את הילדים לשתף בתחושותיהם  ולשוחח עימם על רגשותיהם דרך סיטואציות מעולם הגירושין, בין היתר דובר על: קבלת הפרידה, קונפליקט נאמנויות, קשת הרגשות שמתעוררים וכדומה. בתחילת הפעילות ובסופה מתקיים מפגש פרטני עם ההורים והילד בו דנים בתהליך שעבר ובתובנות אליהם הגיעו לאור הדרך..

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר ציין כי "לאחרונה פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את נתוני הגירושים בארץ שנמצאים במגמה של עלייה. לאור הנתונים שעולים משנה לשנה, פתיחת קבוצת תמיכה לילדים הינה יוזמה מבורכת וחשובה. אנו פותחים קבוצה עבור ילדים להורים בהליך פרידה, במטרה לשמש להם רשת תמיכה ומקום לביטוי עצמי. את הקבוצה מלוות עובדות סוציאליות מומחות בתחומי הגירושין, מיכל אלמוג וריקי לוי- יישר כוח על עבודתכן המסורה".

מיכל אלמוג וריקי לוי, עובדות סוציאליות באגף הרווחה בעיריית כפר סבא ומנחות הקבוצה, הוסיפו כי, "מאוד התרגשנו לראות איך בתקופה כל כך קצרה הילדים עוברים תהליך משמעותי ומרגש. מדהים איך הכלי הייחודי של הקבוצה מאפשר שיח אינטימי ומעצים, שמעשיר את הכלים להתמודדות טובה יותר".

לוח מרקט כפר-סבא