עיריית כפר סבא דואגת לבעלי החיים בימים החמים ותציב מתקנים להשקיית בעלי חיים ברחבי העיר
דלג על מה חדש?
מה חדש?

מה חדש?

אבגדהוש

19/07/2017
הגדל תמונה

עיריית כפר סבא, אגף איכות הסביבה באמצעות מח' הקיימות יוצאים במיזם חדש לרווחת בעלי החיים במסגרתו יוצבו כ- 100 מתקנים מוסדרים להשקיית בעלי חיים ברחבי העיר

בימי הקיץ החמים בהם מעלות החום עולות, מתקשים בעלי חיים למצוא מקורות מים, ועשרות אלפים מהם מתים ממחסור במי שתייה. לכן, החליט אגף איכות הסביבה בעיריית כפר סבא באמצעות מחלקת קיימות לחבור ליזם אסף גורנר ולאנשי רדיו 'קול החיות', בן ארצי ומלי לוי, ותהייה לרשות הראשונה בארץ שתציב את מתקני ה"שוקאט", בשטחה.

מדובר במתקן העשוי מפלסטיק ממוחזר המוצמד, באמצעות פס דביק, לתחתית ברזיות ציבוריות ומתמלא מעודפי המים. זהו התקן פשוט, יעיל וזול, שניתן לקיפול, וניתן להצמידו גם אל צינורות מים של מזגנים, ברזים מטפטפים בגינות ובעצם כל מקום מים זורמים. "שוקאט", חיבור המילים שוקת והמילה Cat. הצבת המתקנים היא חלק ממימוש החזון הירוק שהציבה העיר כמטרה, ובמסגרתו דואגת גם לבעלי החיים כשברחבי העיר יפוזרו כ- 100 התקנים.

חשוב לציין כי ההתקן, "שוקאט", הומצא כדי לסייע לחתולי הרחוב בימי הקיץ החמים, ולאפשר להם מקור מים זמין. זאת, במטרה לאפשר להם למלא את תפקידם בחברה, מדבירים אקולוגיים, הנלחמים בעונת הקיץ במזיקים כמו: עכברים, חולדות, מקקים ואף נחשים. כמו כן, המתקן מותאם גם לשימושם של כלבים וציפורים, והוא נועד לעודד את הציבור להשקות אף הוא את בעלי החיים.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא ממשיכה לממש את חזונה לעיר ירוקה, כשתושביה מעורבים ואכפתיים ושמירה על הסביבה היא דרך חיים עבורם. אנו ממשיכים לפעול במדיניות הסביבתית שהצבנו לעצמנו, וכעת מציבים מתקנים חדשים מתוך דאגה לבעלי החיים".

אלה דנון, מנהלת מחלקת קיימות, "אגף איכות הסביבה באמצעות מחלקת קיימות דואג לרווחת התושבים ובכללותם גם לבעלי החיים שנמצאים במרחב העירוני. בתקופת הקיץ החמה, מים נקיים וזמינים הם קריטיים וחשובים לקיומם. אנו צריכים לזכור ולהעצים את רגש החמלה והעזרה ההדדית לכולם".

לוח מרקט כפר-סבא