18 בני נוער מתנדבים בכפר סבא קיבלו תעודת הוקרה על תרומתם לקהילה

18 בני נוער מתנדבים בכפר סבא קיבלו תעודת הוקרה על תרומתם לקהילה

26/07/2017

הטקס החגיגי התקיים במסגרת ערב הוקרה שארגנה המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות והמחלקה לנוער, לצעירים וקהילה, ובה הופיע אורי חזקיה

עיריית כפר סבא באמצעות המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות והמחלקה לנוער, העניקה ל- 18 בני נוער מתנדבים בעיר תעודות הוקרה על תרומתם לקהילה. הטקס החגיגי והמרגש התקיים כחלק מערב הוקרה לנוער המתנדב, במהלכו התקיימה הופעה של הסטנדאפיסט אורי חזקיה וכחלק מאירועי הקיץ בעיר.

השנה הוענקו תעודות הוקרה גם לשתי קבוצות מתנדבים: אבני נגף ואות הנוער. "אבני נגף" הוא פרויקט להנצחת נספים מהשואה ופועל בשיתוף עם תלמידי תיכון מאשפנבורג בגרמניה. במסגרת זו הוסיפו מידע על יהודים שנספו בעיר זו, ואף ביקרו בה. "אות הנוער" הינה תכנית שמטרתה פיתוח אישי וקבוצתי של בני נוער במגוון תחומים: התנדבות, מסעות ואתגרים, תחביב וספורט ועוד. חברי התכנית מסורים, ערכיים ומשמשים סוכני שינוי לעיר בפרט ולחברה בכלל.
בכפר סבא מתנדבים למעלה מ- 76% מבני הנוער, ופועלים למעלה מ- 100 עמותות וארגוני התנדבות.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "כל אחד מאתנו הוא חלק מקהילה גדולה, ועל כל אחד ואחת מאתנו מוטלת החובה להסתכל סביבנו, לעזור לחלש ולהכיר באחר. זהו מתכון לחברה מאוחדת, יציבה ואיתנה. העירייה משקיעה משאבים ותשומת לב רבה בליווי ובתמיכה בפעילותכם, בתקציבים, בהקצאת מקומות לפעילויות, בפרויקטים משותפים ועוד. הערב מקבלים הוקרה מיוחדת 18 בני נוער מתנדבים, אשר הצטיינו בפעילות התנדבותית למען הפרט והקהילה והפגינו התמדה, יוזמה אישית ומנהיגות".

אופירה מור מזרחי, מנהלת המחלקה למשאבי קהילה והתנדבות, "בני הנוער בעיר בכלל ומקבלי תעודות ההוקרה בפרט, מהווים דוגמא ומופת לעשייה חברתית ראויה ומשמעותית. מודל ההתנדבות ה- 6 שנתי שיחל בשנה הקרובה, יהווה עבורנו הזדמנות לאפשר לבני הנוער לתרום ולהתנדב כבר מכיתה ז'. כיום מתקיימים מודלי התנדבות שונים בבתי הספר היסודיים מתוך תפיסה כי את ערכי הנתינה והאחריות החברתית יש להטמיע עוד בילדות".

בני הנוער שקיבלו את תעודת ההוקרה:

תמר חטואל- מד"צית בכיתה י' המדריכה במרכז לזרוס. תמר קיבלה את תעודת ההוקרה על כך שהפגינה במסגרת ההדרכה רצינות, יצירתיות, אחריות, ויוזמה.

לירון גולן- תלמידת כיתה י"ב המתנדבת מזה שלוש שנים בנמ"ש (נערות מובילות שינוי). היא משקיענית, אמפטית ובעלת יכולות הנהגה. כחלק מפעילותה, תרמה לירון לקידום שוויון מגדרי בעיר במסגרת פרלמנט נערות ארצי. באופן זה מהווה דוגמא ומופת לאקטיביזם פמיניסטי ומודל לחיקוי.

טל פרומקין- תלמיד כיתה י' המתנדב בתכנית "מדוושים בפארק". טל הוא נער צנוע, שקט, נעים הליכות, אחראי, מסור, מתחבר לרוכבי האופניים וקשוב אליהם. הוא מסייע מאוד לצוות ונכון להושיט יד ולהירתם.

יהונתן עמרני- לומד בכיתה י"א ומתנדב במסירות בספריית הילדים והנוער בעיר. כחלק מהתנדבותו הוא עוזר במשחקייה, מדריך במועדון הלגו ומסייע לקהל המבקרים.

אורי לנגברג- תלמיד כיתה י"א שמתנדב זו השנה השנייה במרכז לזרוס, שם חונך תלמיד מחטיבת הביניים ומסייע לו מבחינה לימודית במגוון מקצועות. אורי הפגין סבלנות, מקצועיות ואחריות מעל ומעבר למצופה ממנו ועשה זאת בצניעות רבה.

תומר לוי- לומד בכיתה י"א ומדריך בפעילות חינוכית וחברתית בנושא זהירות בדרכים בשיתוף עמותת "אור ירוק". במהלך השנתיים האחרונות היווה תומר דוגמא ומופת בכל הפעילויות החינוכיות והפעילויות בשטח.

אביה דולב (י"א)- מתנדבת במד"א, מקפידה לבצע משמרות ונענית לכל קריאה. כישוריה ואומץ ליבה באו לידי ביטוי במסגרת ההתנדבות. בעת קריאה היא מאבחנת את החולה באופן מקצועי ויחד עם זאת מקפידה לשוחח עמו וליצור תחושת נעימות וביטחון.

עומר מנשה ואביב פינצ'י- תלמידות כיתה י"א המתנדבות כבר שנתיים במעון בר דור. במסגרת התנדבותם הן מנחות חוג יצירה לדיירים בעלי מוגבלות שכלית והתפתחותית. עומר ואביב מתנדבות במעון מעבר לשעות הפעילות בחגים ובאירועים מיוחדים, ומהוות חלק בלתי נפרד מהמקום בזכות הקשר האישי והמיוחד שנרקם בינן לבין הדיירים.

איתי אשכנזי- תלמיד כיתה י"א המתנדב בצוות בית האבן. איתי נותן הרבה מעבר למה שצריך ועושה כל דבר עם כל הלב. כמו כן, הוא סייע רבות למען הצלחת פעילויות המרכז.

אדוה נשר (י"א)- מתנדבת בקפה ובמרכז עלם בעיר למעלה משנתיים. את תפקידיה היא ממלאת באחריות, ברצינות וברגישות רבה, וכיום משמשת כאחראית משמרת. אדוה מגיעה עם חיוך ואהבה גדולה למקום, משרה אוירה נעימה על הצוות ובני הנוער ונוכחותה משמעותית במרחב.

דניאל ליברמן- תלמיד כיתה י"א מתנדב מזה שנתיים בגלריה 29, נגן, כותב, מלחין ומבצע. במסגרת פעילותו הוא מתנדב באירועי הגלריה בשירה, ליווי קבוצות, בתפעול ובסאונד.

ליאור לוין- תלמיד כיתב י"ב פעיל זו השנה השלישית בתנועת הנוער "כנפיים של קרמבו"- לילדים ונוער עם צרכים מיוחדים. במסגרת התנדבותו הוא חונך ומלווה חניכים. ליאור מצליח להביא לידי ביטוי יכולת אמפטית גבוהה, גמישות מחשבתית, פתיחות, שיתופיות ודוגמא אישית.

נוי רבני (י"ב)- יו"ר מועצת הנוער העירונית, ונציגה בה מזה ארבע שנים. מדובר על נערה מחויבת, מסורה, כריזמטית, מובילת דעה ובעלת זיקה לעשייה חברתית. היא מובילה יוזמות ופעילויות ערכיות לבני הנוער, ומהווה מנהיגה חברתית סוחפת. בין הפרויקטים שהובילה: יריד תעסוקה לנוער.

גל רבינוביץ- תלמיד כיתה י"א ונציג במועצת הנוער העירונית כבר ארבע שנים, כיום הוא משמש כדובר המועצה. במסגרת תפקידו מקדם את מיתוג המועצה, פרסום תכניה במדיות השונות ועוד.

עדן חכים- לומדת בכיתה י"ב ומתנדבת מזה כשנה במועצת הנוער העירונית וכחמש שנים בתכנית מד"צים. עדן היא נערה בעלת מחויבות ומשקיעה שעות רבות מזמנה בהדרכת ילדים במרכזי הנוער והקהילה וליווי של המדריכים הצעירים.

איתי ונגרוביץ ועמוס קריינר- תלמידי כיתה י"ב המדריכים בתכנית "בונים קהילה". במהלך שלוש שנות הפעילות הם הפגינו מוטיבציה גבוהה, יסודיות, צינות ותקשורת בין אישית גבוהה.

(צילום: עופר מור שקד)