לקראת פתיחת שנת הלימודים עיריית כפר סבא תשדרג את מעבדת המדעים בבית ספר רמז

לקראת פתיחת שנת הלימודים עיריית כפר סבא תשדרג את מעבדת המדעים בבית ספר רמז

26/07/2017

עלות הפרויקט עומדת על כ- 300,000 ש"ח

עיריית כפר סבא בהובלת אגף ההנדסה תקיים במהלך חופשת הקיץ עבודות לשדרוג מעבדת מדעים בבית ספר רמז לקראת פתיחת שנת הלימודים תשע"ח. עבודות השדרוג יתקיימו במסגרת תכנית עבודה רב שנתית של עיריית כפר סבא, ובעלות כוללת של כ- 300 אלף ₪.

מטרת עבודות השדרוג להפוך את מעבדת המדעים בבית הספר לסביבה חדשנית, שתאפשר לכלל התלמידים בשיעורי המדעים להתנסות בניסויים שונים. כמו כן, עמדת המורה תהפוך לעמדה אינטראקטיבית שתאפשר לבצע שימוש באמצעים טכנולוגיים כסרטונים להעברת החומר הלימודי. עבודות השדרוג יכללו גם: התקנת עמדות מחשב לתלמידים, חלל רחב ונגיש, תאורה חסכונית ועוד.

במסגרת זו, תותקן דלת יציאה ישירות לגינה האקולוגית המשמשת חלק אינטגראלי בלמידת החקר כבית ספר מקדם בריאות וקיימות. הגינה תשמש את התלמידים לחקר החי והצומח בסביבתם הקרובה, ותאפשר התנסות בתחומים שונים ביניהם: בוטניקה, עבודות חקר על החי והצומח ועוד.

צביקה צרפתי, מ"מ וסגן ראש העיר, "עיריית כפר סבא יצרה תכנית עבודה שנתית לשיפוץ מבני החינוך בעיר, על מנת ליצור לתלמידים סביבה נעימה ובריאה ללימודים. בשיפוץ המעבדה בבית ספר רמז הושקעו משאבים רבים יחד עם חשיבה מעמיקה ליצירת סביבת לימודים מעשירה וחדשנית, המשלבת גם את נושאי הסביבה והקיימות עם יציאה ייחודית לגינה האקולוגית".

גלית פרדינרו, מנהלת בית הספר, ציינה כי "במעבדה ניתן יהיה לערוך ניסויים בשיתוף תלמידים ולבצע תהליכי חקר מדעיים שלא ניתן היה לבצע במתכונתה הקודמת. מטרת שדרוג המעבדה היא להפוך את הלמידה לחווייתית ומשמעותית יותר עבור תלמידי בית הספר. אני מודה לעירייה שבחרה את בית הספר רמז לעבודות שדרוג המעבדה וטיפחה אותה".

מיכאל זלדין, מנהל מחלקת תחזוקת מבנים בעיריית כפר סבא הוסיף כי "מטרת השיפוצים שנעשים במהלך חודשי הקיץ במוסדות החינוך בעיר בכלל, ושיפוץ מעבדת המדעים בבית ספר רמז בפרט, היא לשפר את הסביבה הלימודית במוסדות החינוך ולתת מענה לדרישות בטיחות, תברואה, אסתטיקה ועוד".

לוח מרקט כפר-סבא